zondag 28 oktober 2007

Afl. 27 - Auckland, City of Sails

Auckland, met 840.000 inwoners, is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en het belangrijkste knooppunt voor het luchtverkeer. Het centrum van de stad ligt direct aan de baai, en bestaat uit moderne hoogbouw en winkelcentra. Door de restauratie van historische gedeelten van de stad zijn gezellige winkelbuurten ontstaan. Veel van de attracties van Auckland liggen in en rond de binnenstad aan het water en rond de oudste parken van de stad als Albert Park en Victoria Park.
In 1997 werd het centrum van Auckland opgefrist door de komst van Sky City met als grootste attractie de imposante Sky Tower. Deze toren is maar liefst 318m hoog en mag zich tegenwoordig de hoogste toren van het zuidelijk halfrond noemen! U kunt hier 360º in de rondte kijken en jezelf testen op hoogtevrees door je op de glazen vloer te begeven.Vanaf de vier observatiedekken kun je bij helder weer tot 80 km ver kijken en het Orbit Restaurant draait in een uur helemaal rond. 's Avonds trekt de toren zelf aandacht door de opvallende verlichting en tijdens de Kerst krijgt de toren zelfs verschillende kleuren.
Maar Auckland leent zich ook uitstekend om goed te winkelen of het bezoeken van een van de interessante musea zoals het New Zealand National Maritime Museum. Het War-Memorial Museum, dat een zeer complete verzameling Maori-kunst herbergt, en het Auckland museum zijn zeker een bezoek waard.

1 opmerking:

Ton zei

Credit cards thuis laten dus, of, zoals in de traditioneelste huwelijken: het vrouwtje neemt de credit card van het mannetje mee om eens goed te shoppen ... Zijn er ook dingen in Kiwi-Kiwi-land die structureel goedkoper zijn dan her in het dure West-Europa? En is de dure Euro jullie niet toevallig van veel voordeel?