zaterdag 13 oktober 2007

Afl. 14 - Queenstown, Queen of Adventure

Queenstown is een stad met ruim 9000 inwoners, zeer schilderachtig gelegen aan de noordoostkust van het Wakatipumeer, met The Remarkables op de achtergrond. The Remarkables is een bergketen centraal gelegen op het Zuidereiland. De keten dankt haar naam onder andere aan de exacte noordzuid-ligging. Ze was een belangrijke locatie bij de verfilming van de trilogie The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien.

Sinds de jaren zeventig heeft Queenstown zich ontwikkeld van een klein ingedut stadje tot een leidend internationaal vakantieoord en wereldcentrum voor avontuurlijke sporten als bungee jumping, rafting en jetboating. De Shotover River in de nabijheid is een waar paradijs voor het beoefenen van allerhande watersporten, maar ook voor zij die een minder actieve, maar meer gastronomische vakantie in gedachten hebben, vertrekken in Queenstown wijntours in de wijde omgeving. Mogelijkheden genoeg dus, temeer daar wij bijna twee volledige dagen ter plaatse verblijven. Tot nu toe hebben we enkel een Jet Boat Experience (waarover later meer) geboekt op de Shotover, een andere optie, die wij serieus in overweging nemen, is een excursie naar het overweldigende Milford Sound. Je vertrekt per bus in alle vroegte 's morgens door een prachtig landschap van hooggebergte en fjorden, net na de middag maak je een cruise door de Milford Sound en 's avonds laat weer terug met bus of vliegtuig al naargelang je verkiest... Ons programma ter plaatse zal in grote mate bepaald worden door het weer en ons humeur: wij zullen niet nalaten u over beiden te berichten...

1 opmerking:

Anoniem zei

En jullie maar hopen dat de vaste commentator ook Queenstown op de korrel zou nemen ... Stuur een geselecteerd publiek maar juist daarvandaan een kaart, dat zal enkele blije (wat was dat ook weer in het Engels?) gezichten geven. Overigens een advies: er moet natuurlijk ook worden uitgerust tijdens deze vakantie, dus of het nou zo verstandig is zo'n verblijf als in Queenstown zó reusachtig vol te plannen ... ?