zaterdag 27 oktober 2007

Yesss... de vakantie is begonnen !


Dossiers geklasseerd, bureau opgeruimd, de computer afgesloten, de "Out of office" ingesteld, de laatste mails gelezen op t werk,... Het doet tóch een beetje raar aan om voor 't eerst alles en iedereen zó lang achter te laten!
Het klinkt wellicht een beetje als een cliché, maar afscheid nemen is inderdaad een beetje... u kent het gezegde ! Bij alles wat je doet, even nadenken dat de volgende keer dat je het doet vast en zeker bijna zes weken later zal zijn, mensen en collega's die je gewoon bent om bijna elke dag te zien zul je binnen een week of vijf pas weer zien, de was, daarvan ben je natuurlijk blij dat je daarvan vijf weken bent vrijgesteld, de laatste keer het gras maaien,... je kunt het zo gek niet bedenken !
Maar géén gevoel kan op tegen de meest aangename kant van dit alles: Vakantie aan de andere kant van de wereld, waar we zo lang naar uitgekeken hebben, uren over gebabbeld hebben, samen thuis, op restaurant tijdens één van onze etentjes, 's avonds in bed,... Alles komt nu toch wél hééél dicht bij en mensen, wat hebben we ernaar verlangd ! Terwijl iedereen tijdens de Belgische (helaas bijzonder regenachtige) zomer zonniger oorden opzocht, zaten wij te puffen dat het toch wél héél lang wachten was tot november, terwijl iedereen ontspannen terugkwam, stapelde bij ons de stress zich op, tijdens het vele projectwerk voor Dirk en de enorme werkdruk bij Fleur, maar dat alles verdwijnt als sneeuw voor de zon HIER EN NU... Australazia here we come !
De koffers staan klaar, weliswaar nog niet gevuld, het rekenwerk kan beginnen om alles in twee keer 20 (ja, u leest het goed, twintig) kilo bagage gepropt te krijgen, bergschoenen moeten wegens het strenge regime in Oceanië van alle zand en andere souvenirs ontdaan worden, kortom: we zijn volop bezig met de laatste loodjes ! Komende dinsdag in alle vroegte vertrekken we met de trein richting Brussel, om daarna voor meer dan 25 uur het luchtruim te kiezen... We zullen niet nalaten eenmaal we in Sydney aangekomen zijn snel een berichtje te plaatsen om de bezorgde moeders, benieuwde vader én andere onder jullie die ons graag willen volgen al een eerste keer van onze heenreis te berichten... We hopen dat jullie talrijk ons zullen op de hoogte houden van het wel en wee hier in ons schone Belgenlandje... Read You Soon !

Stevige groet, Fleur & Dirk

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha bofkonten!!
Bijna zover! Ik kan me voorstellen dat jullie er naar uitzien ! Even geen werk en geen verplichtingen. Alleen maar tijd voor elkaar en de mooie ervaringen die jullie opdoen.
Inderdaad vreemd als je bedent dat we elkaar weer over vijf weken zullen spreken of zien.
Natuurlijk proberen wij jullie op de hoogte te houden van het wel en wee hier in het al kouder wordende
Belgie. We spreken elkaar nog voor de BIG TRIP.
Liefs uit Achel.

Corry en Harry.

Ton zei

Ik heb nog zo geprobeerd om als pakkendrager mee te mogen, maar helaas ... Dan heeft m'n ipod'je het beter getroffen, die krijgt nieuwe muziek en mag mee down under ...
De moeders moeten zich maar geen zorgen maken, 't zijn beschaafde landen waar jullie heen gaan, waar ze gewoon engels spreken en met mes & vork eten, dus er kan niet veel meer misgaan dan het normale alledaagse risico tussen Deinze en Brussel / Zelzate.
Geniet er maar mateloos van, van deze reis, misschien wel de laatste kans om in alle vrijheid en zonder verplichtingen naar de andere kant van de wereld te reizen, voordat er ...
En wie weet of jullie met z'n drietjes weer terugkomen ... ik bedoel maar: ik zou zo'n koalabeertje of ander australisch pluisbolletje wel heel erg leuk vinden! (Je had toch niet gedacht dat ik iets anders zou bedoelen, toch ... ?)
Veel plezier, en ben niet bang tijdens Halloween in het vliegtuig ...
Ton

christian&sophie zei

jullie beurt !

Geniet er maar ten volle van , jammer dat samenkomen er niet meer inzat maar des te leuker zal het zijn wanneer we mekaar terug zien en jullie verhalen zullen horen.
Ja 6 weken is lang.... daar kan ik van meespreken... eerlijk voor mij is 6 weken een peuleschil maar alles went !! en geloof me op vakantie zal je dat niet eens merken die zullen zelfs veel te snel voorbij vliegen. IK ben benieuwd , hou ons maar op de hoogte
Dikke kus sophie ( voorlopig zonder C)

Laurence Valentin zei

Allez, ça donne envie tout ça ! :o)
J'espère que le voyage s'est bien passé (quoique certainement un peu long).
Je me réjouis de voir les photos de ce magnifique voyage qui nous rappellera l'époque où nous étions aussi un peu globe-trotters !
Gros bisous et goeie reis
Laurence