zondag 21 oktober 2007

Afl. 18 - The Hanmer Springs Thermal Tubs

Ben je moe van het reizen en kan je lichaam wel een reinigingsbeurt krijgen? Ga dan naar de Hanmer Springs Thermal Reserve voor een ultiem relaxte omgeving waar al je spierpijn en vermoeidheid als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.
De Hanmer Springs Thermal Reserve werd in 1883 officieel geopend, maar al in 1859 ontdekt. Dit gebeurde toen een schapenboer op meerdere plekken rook uit de struiken zag komen. Het bleken stoomwolken te zijn van een aantal warmwaterbronnen die een geneeskrachtige en rustgevend werking hadden. Toen er een verbinding tussen Christchurch en Westport opkwam, werden de baden steeds vaker door toeristen bezocht en is het nu een populair relaxoord waar je elke dag terecht kunt.
Dit gigantische complex met elf thermale en zoetwaterbaden van verschillende temperatuur is een waar zwem- en vooral relaxparadijs. Vooral de thermische baden met een aangenaam temperatuurtje van tussen 36 en 40ºC zouden aanraders moeten zijn. Hierin dobber je heerlijk rond en heb je fantastisch uitzicht op het mooie landschap met bergen, heuvels, bossen, meren en riviertjes. Je kunt er zelfs een privé-zwembad huren en ben je nog niet relaxed genoeg, kun je ook nog gemasseerd worden.

1 opmerking:

Ton zei

Kijk, nú wordt het interessant! Na een gezellige middag met smakelijke maaltijd voorspoedig in het land der Dutsers aangekomen, zou zo een ontspanningsgelegenheid de dag helemaal perfect maken ... Maar om daarvoor nou helemaal naar Kiwi-Kiwi-land te reizen ... Rusaten jullie hier maar weldadig uit, wanneer je down under op dit punt bent aangeland!