dinsdag 23 oktober 2007

Afl. 23 - Wijnproeven in Hawkes Bay

Dankzij de vele zonuren, het zachte klimaat en de verschillende bodemsoorten is de grond van Hawke's Bay erg vruchtbaar en wordt deze regio ook wel 'de fruitschaal van Nieuw-Zeeland genoemd'. En is het gezegend met vele geweldige wijngaarden. Alle klassieke druivensoorten als de chardonnay en de cabernet sauvignon worden met een hoge standaard hier geteelt. Niet alleen Kiwi's waarderen de wijnen, maar ook de rest van de wereld lijkt deze smaak te pakken te hebben wat tot uiting komt in verschillende internationale bekroningen.
Te Mata Estate Winery is de oudste en een van de meest succesvolle en prestigieuze wijnproducenten van Hawke's Bay. Hier worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd. Een ander gerenommeerd wijnhuis is Mission Estate Winery die in 1851 door Franse missionarissen is gesticht. Het ligt prachtig op een heuvel met uitzicht op de golvende wijngaarden en heeft een uitstekend restaurant. Park Estate was ooit een traditionele boomgaard en produceert nu drie verschillende dranken: druivenwijn, vruchtenwijn van appel, kiwi, boysenberry en feijoa en natuurlijke vruchtensappen. Je kunt er naast wijn ook vers fruit kopen. C.J. Pask Winery is een andere aanrader. Dit wijnhuis heeft een mediterrane sfeer en produceert druiven met een rijke fruitsmaak van een zeer goede kwaliteit. Hiermee is C.J. Pask Winery een van de beste wijnproducenten van de regio.

1 opmerking:

Ton zei

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat Nieuwzeelandse wijnen hier te drinken, anders was de kans dat gewone stervelingen (die niet de luxe van zo'n vakantie hebben) deze wijnen proeven konden, vrijwel nihil. Maar desondanks: mevrouw, mijnheer, proost! op een prachtige vakantie!