donderdag 11 oktober 2007

Aangenaam verrast...

... om nog eens een nieuwe ontdekking te doen, zo dicht bij de deur... Restaurant-Brasserie De Notelaer in Bachte-Maria-Leerne ! Een hele mond vol,... Niet alleen de naam en de ligging van het restaurant, maar ook de uitgebreide kaart deden ons bij een eerste aanblik watertanden.

Nadat we al zóveel keer dit restaurantje onderweg naar andere oorden voorbijgereden waren, besloten we gisterenavond dat het nog eens de hoogste tijd was om iets nieuws te proberen én zo kwam het dat we eindelijk eens binnen stapten bij dit aan de grote weg van Deinze naar Gent gelegen oasetje van rust, zelfs met terras aan 't water, al was het daar gisterenavond natuurlijk niet echt het weer voor. De bijzonder uitgebreide kaart staat boordevol op 't eerste gezicht heerlijke gerechtjes... gaande van slaatjes en pannenkoeken voor de namiddag tot een heerlijk varkenshaasje met Tierenteynmosterd en een heel aantal wildsuggesties voor de iets koudere avondjes. Bij ons aperitiefje kregen we een aangenaam wachthapje aangeboden in de vorm van een tonijncarpaccio, goed gekruid en bijzonder gesmaakt door beide recensenten. Dit in afwachting van het arriveren van het door ons gekozen hoofdgerecht, het hierboven al eerder genoemde varkenshaasje met alles erop en eraan. Terwijl wij genoten van een glaasje friswitte Australische wijn, hebben we "jaloers" toegekeken hoe onze buurtjes een voorgerechtenbordje deelden met allerlei proevertjes van de chef. Stuk voor stuk bijzonder mooi gepresenteerd : wij weten wat we volgende keer gaan proberen... Hoog tijd voor ons hoofdgerecht : op ons bord lag een voldoende groot mooi gebakken varkenshaasje, vergezeld van broccoli en bloemkool, twee minitomaatjes en een lekker sausje. Degelijke kost, net zoals de begeleidende aardappelkroketjes... Wat heeft een mens nog meer nodig om lekker gegeten te hebben ? Eigenlijk niets, maar de attente gastvrouw bood ons met veel plezier de dessertkaart aan waaruit we na wat twijfel beiden besloten een Witte Dame te nemen: de perfecte afsluiter van een heerlijk gastronomisch avondje... Blij dat we weer een adresje gevonden hebben om toe te voegen aan onze resto-bijbel, ze zien ons hier zeker zéér binnenkort terug !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gemeten naar het aantal verkleinwoordjes in dit stukje, moeten de portietjes wel erg kleintjes geweest zijn ... Des te mooier dat de beide etertjes toch met zoveel smaakjes over al deze lekkernijtjes vertellen kunnen ... Kortom, ik verwacht een uitnodiging!

Fleur & Dirk zei

Je ging toch op bezoek komen binnenkort hé... als je t zo lief vraagt, moeten we écht al durven weigeren...
Tenzij we iets anders in gedachten hadden natuurlijk...