donderdag 26 mei 2011

A rocking good morning from the town of Rock Springs...

Yabadabado ! Fred Flintone & Wilma reporting to you live from Rock Springs, Wyoming in het hoge Noorden op weg naar Grand Teton & Yellowstone National Park. Na gisteren op jacht geweest te zijn in Dinosaur National Monument, vandaag de hoogste tijd om resoluut op zoek te gaan naar grizzly's en bizons in de sneeuw. Zouden ze zich verschuilen achter één van de vele geisers zoals de Old Faithfull of?...

De weersomstandigheden die ze hier de afgelopen weken en maanden gehad hebben, zijn ook voor hier uitzonderlijk... Nog sneeuw hebben liggen eind mei is blijkbaar bijna 15 jaar geleden, en wat heerlijk dat wij dit mogen meemaken ! Bij het oversteken van de diverse bergpassen hebben we al meer dan eens witte dikke pakken zien liggen, maar gelukkig zijn alle wegen die we wilden volgen open en sneeuwvrij geraakt... Tot nu toe hebben we enkel Cedar Breaks National Monument van de agenda moeten schrappen wegens nog steeds gesloten door de sneeuw. Vijf jaar geleden was dat ook al het geval, ware het niet dat we er toen tenminste nog wandelend één en ander van hebben kunnen zien, deze keer was zelfs de weg ernaartoe afrijden geen optie... dus onze tijd dan maar anders gebruiken én meer zien van de andere omliggende parken. We hebben de afgelopen twee nachten gewoon zelf hier een hotel gezocht, niets gereserveerd om grotere flexibiliteit te hebben en opnieuw heeft dat geresulteerd in een aangename verrassing. Gisterennacht overnacht in écht het laatste hotel van Rangersly, maar met als toevalstreffer een heerlijk ontbijtje in het plaatselijke coffeehouse in de morgen, vannacht zijn we terechtgekomen in een Best Western genaamd de Outlaw Inn... Hier in Rock Springs draait alles nogal rond cowboys & outlaws zodat we gisterenavond hier beneden een plaatsje gevonden hebben voor een biertje in de Saloon... Hmmm !

En nu, in één lange rit van 300km naar Grand Teton... Vannacht hebben we daar een log cabin geboekt, een klein blokhutje aan het meer voor één nacht... Ben benieuwd of de beren morgenochtend aan onze deur zullen staan krabbelen... We'll definitely keep you posted ! F&D

6 opmerkingen:

Ton zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ton zei

(Ik had enkele hinderlijke typefouten gemaakt, vandaar nog eens ...)
Geheel in de stemming, zo te lezen, als Fred & Wilma, of ook als Lucky & Luke - zo'n Stetson zou jullie wel staan, lijkt mij, zeker als je toch de saloon induikt. Geen idee hoe noordelijk het is waar jullie nu zitten, maar het moet toch wel wat bijzonders zijn dat er nu nog zoveel sneeuw ligt.

Van de foto's lijkt het me wel heel erg veel natuur, maar als je daar nu van houdt ... Dát kan Zuid-Afrika je natuurlijk maar deels bieden, of zijn de Drakensbergen net zo mooi. De Karoo in elk geval niet, maar die heeft weer geheel andere charmes ... Mocht het ooit zover komen dat ik daar ga wonen (denk maar aan Paarl of Stellenbosch) zijn jullie daar natuurlijk zeer welkom, zo vaak je maar wilt.

Heel veel verder plezier toegewenst daar in het ruige wilde westen, zie nog eens een authentiek Indianendorp te bezoeken en in heuse wigwams te overnachten.

Hvl 2uboth,
Ton

Anoniem zei

hallo daar in cowboytown.....

Wat enerverend wat jullie zoal meemaken. Van de ene verassing in de andere. Zoals al eerder gezegd, wij hopen jullie belevenissen echt eens
op foto terug te zien.

Veel reisgenot in ieder geval van ons toegewenst.

En...... practisch...... de was is gemaakt en gestreken.

Liefs, Mams en Harry.

Ton zei

Vandaag, zaterdag, nog een dunne herhaling van mijn verjaardag, deze keer met Oma. Ik neem haar vanavond mee uit eten naar Peer, naar restaurant ... Fleurie. Jawel! Er volgt vanzelfsprekend een bericht hoe dat was.

Voor wanneer was nu Het Aards Paradijs gepland? Ik ga intussen Hertog Jan, Le Restaurant en De Karmeliet boeken, en zend jullie (voor de agenda) telkens kopie van de bevestiging per mail door.

Nog verdere gastronomische ervaringen daar in het wilde westen? Je zou het niet verwachten, maar misschien worden jullie wel dik verrast. Of zijn het elke avond deurmat-grote steaks?

Weer mal, Ton

Ton zei

Update: Voor Karmeliet gaan we een vervangend restaurant moeten afspreken, zowel deze als Hof van Cleve hebben bij ViaMichelin onaanvaardbaar slechte kritieken met bovendien inhoud die mij tevoren de lust daar te gaan eten doet vergaan.

Gespreksonderwerp dus voor in Het Aaards Paradijs.

Dit was een NIEUWSFLITS

Ton zei

UPDATE Wat een pech! Restaurant Fleurie in Peer had geen plaats voor twee eters, die niet tevoren hadden gereserveerd. Het gaat inderdaad blijkbaar weer erg goed in de horeca. We gaan er zeker terug, met reservatie, want wat we zagen en ook de gastvrije (doch teleurstellende) ontvangst smaken naar meer.

Het werd dus "maar" Jagershorst in Leende, geen schijn meer van zijn vroegere degelijke betrouwbaarheid, Van der Valk in het kwadraat, zwaar overbevolkt en chaotisch, met een zeer lieve en erg hard werkende serveerster aan onze tafel, redelijke kwaliteit spijs en drank (maar niet meer dan dat) en zwaar, zéér zwaar overprijsd. Dat was eens maar voorlopig zeker niet weer.

Hoe was de Yellowstone-zaterdag?

Vlg
Ton