dinsdag 24 mei 2011

Door de wind, door de regen...

... dwars door alles heen komt de zon ! Na vanmorgen met de donderwolken in ons gat vertrokken te zijn aan het Visitor Center van Arches National Park, werd het vandaag opnieuw een dag van alle mogelijke uitersten : zon, onweer, een paar druppels, een ware stortvloed, van korte vlakke wandelingen naar de wonderlijke rotsbogen op een afstand tot een stevig klimmetje tot knal eronder !

Gisteren hadden we tijdens onze lange dag rijden in het midden van de dag een bezoek gepland aan het Natural Bridges NM, een voorproefje op Arches, met drie wandelingen naar evenzoveel mooie "arches" diep in de canyon eromheen... Veel klim- en daalwerk met andere woorden, en na een stevige ochtendwandeling naar Hickman Bridge in Capitol Reef ontbrak het ondergetekende en haar lieftallige een beetje aan de energie om alledrie de walks te doen... Er ééntje gekozen dus die we tot het einde zouden volbrengen, de andere twee zijn we afgedaald tot een punt voor een mooie foto ervan (jaja, een beetje Japans gedrag, maar bon gegeven de situatie...) of van onszelf mét de bridge op zich... Dat is dan wel weer het leuke natuurlijk... terwijl je beleefd vraagt OF ze zo vriendelijk zouden willen zijn een fotootje voor je te maken, ontstaat er al snel een kort babbeltje met onze fellow-Americans : waar we vandaan komen ("Belgium, great, great",... je hoort ze denken en zich afvragen waar het precies ligt in Europa... Volgende vraag is hoe lang je blijft én wat je nog allemaal gaat bezoeken én daarna verlaat je de desbetreffende hike met een schat aan bijkomende info, soms over zichzelf, soms over het National Park, soms over de regering die we nog steeds niet hebben (jaja, we zijn niet geheel onbekend in de wereld!)... Tijdens -of moet ik zeggen op de top van- een klim naar de Delicate Arch stel ik de vraag aan een Duitssprekend koppel om ons te kieken, no problem, en terwijl ik daarna mijnheer en mevrouw vastleg onstaat het gesprek over België en de verschillende culturen... interesting,... mevrouw gaf mij een beetje het gevoel of ik écht uit een verscheurd land kwam, maar het toppunt van al was nog wel de vraag naar bevestiging OF wij al wel ook met de euro betaalden... HAAAAAAAALLLLOOOO ! Ik heb haar maar niet meer verteld dat Brussel de "hoofdstad" van de EU is... She might be shocked ! Pff... gelukkig regende het én moest ik hard doorlopen om droog aan de auto te raken, maar ik kwam niet meer bij... Ik wist dat Herman VR niet écht zo bekend was, maar... Nu, het geruststellende is dat de Amerikanen die wél weten waar België ligt, ons best een aangenaam landje vonden: al geweest met de army, op rondreis in Europe,... Ik heb mrs. Germany maar niet gevraagd OF ze überhaupt al eens haar buurland bezocht heeft... De topfoto van vandaag werd gemaakt door een Franse die al haar liberté artistique van ons mocht botvieren... eenmaal gedownload zal deze ongetwijfeld bij dit artikeltje nog wel verschijnen !

Morgen vangen we onze reis aan naar het hoge Noorden, Yellowstone National Park... Weer een beetje kouder, maar dat kunnen onze zongebrande gezichtjes nu best wel verdragen, die verkoeling !

Onze eerste week is al bijna om, time flies... but we're having superfun ! F&D

3 opmerkingen:

Ton zei

Wat lief, zo op mijn wenken te worden bediend! Zoveel interessante mensen op één of twee dagen! Zou ik al de indruk hebben gekregen dat jullie je reis helemaal in isolement volbrachten, is deze nu geheel weggenomen. Wat je tijdens zo'n reis niet allemaal aan wereldpolitiek moet bespreken en welke ongelooflijke gaven je als ambassadeurs voor het thuisland aan den dag moet leggen!

En heel prettig ook om vast te stellen dat er toch nog enig verstand zit in mijn dochter en haar hubbie: van vier bogen zullen de tweede, derde en vierde gerust op afstand worden bekeken, want de verschillende details zullen niet zo indrukwekkend zijn dat ze het rechtvaardigen steeds tot (in dit geval letterlijk) het eigenlijke gaatje te gaan.

Kortom, het moge duidelijk zijn dat jullie reisverslag ook deze keer weer vol in de smaak is gevallen. Ga zo door, en ge gaat op voor de Pulitzer-prijs (of de Literatuurnobelprijs, naar gelang uw voorkeur).

Hier is weinig te melden, sinds gisteren weer aan het werk met nog lage energie en frisse tegenzin. Het weer 's ochtends om kwart over zes moeten opstaan bevalt maar matig ... Het weer is stabiel: zonnig, windig met aangename temperaturen. Beatrix, Albert, Paola en zelfs Fabiola leven nog. Er is weer een aswolk vanuit IJsland, ditmaal van een andere vulkaan ... de eerste vluchten in Noord-Europa zijn alweer geannuleerd. (Maar verder is er nog weinig aan de hand!)

Allez, maak er u allemaal niet druk over, voorlopig lachen Yellowstone en California jullie nog uitgebreid toe. Nog steeds geen beren?

Mal,
Ton

Anoniem zei

Dag lieverds,

Een zo uitgebreide reactie kun je van mij niet verwachten. We genieten van jullie blog en genieten dus ook van jullie ontmoetingen met andere culturen.

Geniet maar verder( de treinen hebben hier wederom gestaakt)
denk niet aan jullie werk, maar geniet van de omgeving.

Wij hebben heerlijk in onze tuin gewerkt, en kapitein Paula komt volgende week een kijkje nemen en eten.

Grapje, zij is de tuinen freak onder ons , toch?

Liefs van Harry en Corry

Ton zei

Groot nieuws: het is nu woensdag 25 mei, 18:36, nog maar net een week na jullie vertrek, en de eerste kaart, in envelop, uit Zion National Park (gestempeld in Salt Lake City, Utah op 21 mei om 11 pm) is ontvangen.

Ten eerste: een enorme prestatie van jullie beiden waarvoor niets dan grote dank. Ten tweede: een prima prestatie van US Postal en TNT Post. En ten derde: 't zal toch de envelop geweest zijn die het verschil heeft gemaakt!

Veel plezier verder, op naar de beertjes!

Hlg,
Ton