vrijdag 20 mei 2011

If it's raining, it's raining...

... en niet zo'n klein beetje ook ! Na een start onder de zonnige Vegas-hemel er gisteren gezwind (en crimineel vroeg, om 7h 's morgens, dank u jetlag!) vandoor gegaan naar Valley of Fire State Park alwaar we in de toen nog wel heerlijk brandende zon onze eerste wandelingen op Amerikaanse bodem hebben gemaakt ! Beetje kleur opdoen, dachten we toen nog, om vervolgens na een snel rondje boodschappen voor de flesjes water door te reizen naar ons eerste National Park, het groene Zion National Park. Onderweg zagen we links van ons de lucht al zwaar betrekken én overtuigden we onszelf nog dat we daar ver van wegreden, maar ter plaatse aangekomen bleek niets minder waar... Na het inchecken kwam de regen met bakken uit de hemel, maar omdat we hier maar goed en wel één dag verblijven de bergschoenen opnieuw aangetrokken én op de bus naar de wandelroutes toe ! Manmanman, nooit geweten dat ik met plezier zó nat kon worden... mijn jas kon je gewoon uitwringen na een wandeling naar de Weeping Rock, en op de latere Kayenta Trail zijn we moeten terugkeren wegens een overvloed aan modder ! Dirkie was teleurgesteld, ikke té voorzichtig met mijn enkel,... Vooral jammer, want eigenlijk is het een prachtig park met veel moois te zien ! We waren er al eens geweest en het stond op ons lijstje om terug te keren, maar bon, wie weet moeten we dan binnen 10 jaar nog maar eens proberen ??? ;-)

Vanmorgen opnieuw vroeg uit de veren, want vandaag gaan we naar een hopelijk droger Bryce Canyon NP. Daar hebben we ons voorgenomen de wandeling waar ik 5 jaar geleden al vloekend bovenkwam (de wandeling gaat naar beneden in de kloof en daarna terug naar boven helemaal) opnieuw te doen... vééél meer karakter gekweekt op die vijf jaar OF zou het nog steeds een échte kwelgeest zijn ? Het was een prachtige wandeling, dat sowieso, dus nu alleen maar hopen dat het weer een beetje meevalt én dan gaan we ervoor ! Voor onze zesde huwelijksverjaardag zou een beetje zon toch meegenomen zijn... In het Visitor Center hier wisten ze échter te vertellen dat mensen die van Bryce kwamen daar alle soorten weer gezien hadden tot zelfs sneeuw en hagel toe... dus ik stel voor dat jullie daar in België én Nederland accuut kaarsjes beginnen te branden voor een dringende weersverbetering ! We'll keep you posted en laden vandaag later nog wat extra fotootjes op in ons album ! Winderige én natte groet, De Logghetjes !

2 opmerkingen:

Ton zei

Tsja, kaarsjes is niet zo mijn ding, buitendien vind je hier in Amsterdam geen kapelletjes meer waar dat zou kunnen. Ik was deze week nog in Fatima, daar had ik hele enkels en benen (en nog zo wat lichaamsdelen) voor u kunnen branden, gezien de prullaria die er voor de (bij-)gelovigen te koop lagen.

Wie gaat er dan ook naar die Weeping Rock, dat is toch ook vragen om ...

Zijn er geen zonsondergang-wandelingen, zodat je tenminste ook eens zou kunnen uitslapen?

't Hoort anders wel bij jullie verre vakanties, zo douche-achtige regen in de eerste dagen. Ik meen me ook van Johannesburg zoiets te herinneren ... *hihi*

Anders al BEREN gezien? Indien zo: onmiddellijk fotograferen!!

Veel plezier, en pas op het enkeltje. Neem anders maar beter gelijk een retourtje ...

vlg
Ton

Anoniem zei

Hallo lieverds,
Ik kan me dat zo een beetje voorstellen, regen, regen...... wat jammer dat dit gebeurt. Maar jullie trip is pas begonnen, dus met goede moed verder op ontdekkingstocht;
Ik ben even jullie mail voor onderweg kwijt, dus even het bericht dat alles in Achel goed was.
We hebben Ehv nog even verkend, hebben gelogeerd in het Holiday Inn, en zijn in de ochtend weer richting de Leie gereden.
Ik wil jullie niet jaloers maken, maar de zon schijnt hie heerlijk vandaag.

Ga nu aan het revalidatiewerk, en dan maar afwachten voor donderdag als de specialist zijn visie gaat geven.

Ik zal duimen voor goed weer, en genieten jullie maar van de trip.

Veel liefs uit Petegem.

Corry en Harry.