zondag 22 mei 2011

Colourfull Capitol Reef...

Hello guys ! Even een kleine update van hoe het hier met ons gaat... we zitten ondertussen in het Red Sands Hotel dichtbij Capitol Reef National Park, alwaar we vanmiddag in de late namiddag al op verkenning zijn geweest... Na het volbrengen van de "grote" wandeling in Bryce (Queens' trail en Navajo Loop) eergisteren vandaag enkel wat kortere walks gedaan, gezien ondergetekende met een accuut gebrek aan levensadem kampt gezien MEGAvalling...

En ik was nog wel zo trots op mezelf dat ik bovengenoemde wandeling zonder troubles van enkel edm. heb kunnen volbrengen... in een toptijd ! Het was goed weer, niet zo warm als de vorige keer, lekker zonnetje en dus...

Vanmorgen toen we opstonden werden we échter helemaal verrast : dichtgevroren ramen ! Blijkt dat het afgelopen nacht nog gewoon goed gevroren had daar in Bryce ! Maar snel voor het ontbijt met de ramen open de auto in de zon geparkeerd zodat hij kon ontdooien en er dan na het ontbijt als de weerga vandoor ! Nog een rondje Bryce, en dan via de scenic byway via Grand Staircase-Escalante naar hier... Onderweg prachtige landschappen én diertjes gezien (nee paps, nog steeds géén beer, wel opnieuw herten en een eland, squirrels,...) en onderweg lekker geluncht op een speciaal adresje ons aangeraden door het Visitor Center met zonder twijfel het meest spectaculaire terraszicht sinds lang ! En dat met een overheerlijke café latte en een turkey-wrap... Genieten !

Capitol Reef zelf heeft de afgelopen jaren niet veel verandering ondergaan, zeker als je vergelijkt met Zion en Bryce... één van de minder bezochte NP heeft ook niet écht veel vernieuwd, waardoor er rondrijden niet het plezier is dat het in de andere parken is... Het landschap zelf maakt hier echter wél heel veel goed, prachtige pastelkleurige rotsformaties, zeker als je net als wij op Sunset Point de ondergaande zon erop gaat bezichtigen...

Morgenochtend vroeg weer op om door te rijden naar Moab. Van daaruit gaan we twee NP bezoeken die we nog nooit gedaan hebben: Arches NP en Canyonlands. Benieuwd wat zij ons te bieden gaan hebben... Wij duiken onder de lakens, stevige groet ! Fleur&Dirk

2 opmerkingen:

Ton zei

Goede morgen lieve schatjes, wat een plezier om jullie belevenissen van de afgelopen dagen weer te lezen, op de nuchtere maag! Fijn dat de regen voorbij is. Dat het 's nachts nog vriest, betekent waarschijnlijk overdag een zeer aangename ('knackige') temperatuur, dus dat is alleszins een keer ten goede.

Vanmorgen regent het hier, wel niet met bakken, maar toch: er valt water uit de lucht. Een verschijnsel waar we de laatste maanden niet meer zo aan gewend waren.

Wat ik me nog afvroeg: ontmoeten jullie op je tochten door die parken nu ook nog interessante mensen? Of zijn er die niet in Amerika?

En natuurlijk: hoe is het eten en drinken? Die turkey wrap deed me al mondwateren, kun je wat meer details geven over de plaatselijke keuken en eetgewoonten?

Ik wens je toe dat je mega-valling weer snel verdwenen mag zijn, en dat jullie ook van de volgende etappes weer volop kunnen genieten. Het blijft natuurlijk gekkenwerk, zo rond te dartelen op al die inspannende wandelingen in de natuur (die zich, zoals je zelf hebt vastgesteld, ook van de mooiste terrassen genieten laat), maar we zullen het maar afboeken onder de categorie bokkensprongen op de rand van de jeugd en de (zeker voor Dirk) steeds dichterbij komende middelbare leeftijd.

Nogmaals: bedankt voor het nieuws, fijn dat je op de beren let, en heel veel plezier in de komende dagen!

Alle liefs,
Ton

Anoniem zei

Fijn te lezen dat jullie zo weer aan het genieten zijn.Het zal vele mooie plaatjes weer opleveren.
Wij hebben nog steeds goed weer zonder vorst en regen.(grapje.....)
Zorg dat je te weten komt hoe je die lekkere hapjes moet maken,zodat als jullie thuis zijn nog iets over kunnen doen. Verder krijgen jullie de groeten van oma en we lezen graag hoe het jullie verder vergaat.


Liefs van mij en Corry.