donderdag 21 oktober 2010

Santiago Blues...

Hola Chicos !
Nog snel even op de valreep een berichtje vanuit Santiago de Chile, hoofdstad waar we tijdens onze reis van iedereen die we tegenkwamen iets anders kregen te horen... Positief, negatief... You love it, or you hate it ? Wel, ik kan niet zeggen dat we Santiagolovers zijn geworden, maar om nu te zeggen dat het een bron van geweld, verderf en... is, nee, niet echt! Wel een stad waar wat ons betreft ook niet zoveel te zien is, zo merkten we gisteren toen we een Hop On, Hop Off namen ! Een relatief beperkt stads"centrum" met mooie gebouwen, de beklimming van de Cerro San Christobal is leuk voor t overzicht samen met de bijbehorende wijk Bellavista, maar om nu te zeggen dat we helemaal aan ons trekken zijn gekomen... Nee! En al helemaal gastronomisch niet vrees ik... Nu waren we wellicht op de cruise wat teveel verwend, op alle vlakken, met champagne à volonté bij apéro en avondbar, maar bon... de service die we hier mochten krijgen... amper fooienswaardig te noemen ! Zoals gezegd, teveel verwend op de boot...
Die boot kunnen we trouwens écht aan IEDEREEN aanraden! Het was geweldig ! Met elke dag diverse uitstappen aan land met grote rubberen zodiacs, waren we in no time getraind om met reddingsvest en al binnen 15min klaar te staan van 7h 's morgens tot... aan boord interessante lezingen van meegereisde pro's rond Darwin zijn leven en historie, en natuurlijk een heerlijk ontbijt, zalige lunch en gezellig avondeten! De eerste avond waren we aan tafel beland met een koppeltje jonge Spanjaarden op huwelijksreis uit Zaragoza, een jong en leuk koppel Chilenen uit Santiago en het moet gezegd, het is meer dan goed geweest voor ons Spaans, want we hebben ons met zijn zessen héél goed geamuseerd ! Mooie foto's van elkaar gemaakt ook, zodat we eenmaal thuis wel één en ander uit te wisselen hebben van materiaal !
Maar aan alles komt een eind helaas, en zo moeten we vanavond jammer genoeg de pinguins, walvissen, mooie natuur en aangename mensen achter ons laten voor de lange vlucht naar Madrid en daarna helemaal terug naar het "gewone" leven... Het is nog te vroeg voor een eindevaluatie, maar al bij al, opnieuw een superleuke vakantie gehad vol uitersten ! Aan de vast en zeker vol spanning wachtende oudertjes op ons, don't call us, we'll call you once we're in Brussels, en we hopen dat één van jullie ons zal willen ophalen op het station van Deinze of Gent!
Muchos Besitos de Santiago y hasta luego Argentina y Chile !
Fleur y Dirk

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hello kids,


bel maar even als jullie op de trein in Brussel stappen, dan pikken wij jullie op in Deinze.

tot vanavond.

In stille afwachting.......

Mams.

Ton zei

Die boot klinkt inderdaad als een heel stevige aanrader. Dat moet wel een heel bijzondere ervaring zijn geweest. Verder niet genoten van de toch niet te versmaden Chileense wijnen, vooral van de witte? Stijn van de wijn zou jullie daarvan zeker hebben verteld, als-ie zijn wijncursus nog geeft. Verder heeft ook paps geen bijzondere herinneringen aan Chili, behalve dan de frequente aardbevingen. Het is een land waar het verschil tussen arm en rijk schrijnend groot is, dat herinner ik me. En ik was er natuurlijk op het hoogtepunt van het Pinochet-regime, dus veel onvrijheid en iedereen die zich gedeisd hield. Dinsdagavonds elke week over de hele stad een pollepelprotest tegen de junta: dan werd letterlijk overal uit protest met pollepels op pannen geslagen, dat was wel indrukwekkend.

Goede en veilige terugreis toegewenst, en vooral een goede aankomst terug in het Belgenland. Met een formatie die geheel terug op het nulpunt is en een koude winter die zijn eerste prikken deze week heeft uitgedeeld.

Anoniem zei

hello kids,

een foutje.......

tot morgenavond, vrijdag dus.......

liefs,

Mams.

Ton zei

En dan nu zeker, na terugkeer ... alle foto's !!!