donderdag 14 oktober 2010

Going to the end of the world...

Hello friends and family !
Alweer een paar dagen geleden dat jullie nog iets van ons gehoord hebben en gezien ze nu wat tijd hebben terwijl we wachten op onze vlucht naar Ushuaia vanmiddag even een kort berichtje om te laten horen hoe het met ons gaat... Het moet gezegd, ik begin goed overweg te kunnen met het Spaanse aangepaste Qwerty-klavier, enkel een vraagteken kan ik dus niet gefabriceerd krijgen... dus geen vragen dit tekstje, enkel antwoorden, hihi!
De afgelopen twee dagen stonden volledig in het teken van de Perito Moreno en de andere glaciers in het National Park Los Glaciares... De eerste dag zijn we ze van dicht gaan bekijken een hele dag per boot, gisteren hebben we een serieuze wandeling gedaan aan de beide kanten van de Perito Moreno, reikhalzend uitkijkend naar de grote vallende ijsblokken gezien deze gletsjer per dag zo'n twee meter verschuift en dus de hele ijsmassa op een bepaald moment hoe dan ook bezwijkt aan de druk die er achterlangs op uitgeoefend is. En ons geduld werd beloond! Al tijdens het smeren van ons eerste broodje vielen de eerste blokken met harde knal in het water, natuurlijk te laat om dit vast te leggen, maar ik kan nu reeds meedelen, een aantal spectaculaire hebben we wel voor het nageslacht op foto ! Pretty impressive, die grote massa ijs, koud aan de oren ook, dus daarom later bij dit berichtje een kleine eskimo-foto van hoe we de kou overwinnen, en indien beschikbaar een foto van wat vallend wit ! Momenteel ben ik echter aan het typen op de hotelcomputer en niet op ons eigen kleine ding wegens gebrek aan WIFI in de kamer! Foto-materiaal ten bewijze dus vermoedelijk later vandaag, morgen voor jullie gezien wij hier net aan de dag beginnen! Stevige groet, Dirk en Fleur

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo schatten, hier mailt de Leie
streek weer eens.

Wat ben ik benieuwd naar jullie foto's. Het moet een geweldig gezicht zijn, wat jullie zo beschrijven.

Hier gaat alles zijn gangetje.
Paula heeft dinsdag bij ons bijgekletst en gegeten en heeft wat
huishoudelijke werkjes van het rei-
zend koppel achter gelaten.

Daar ben je oudje ' mamsje ) voor?
Zo moet je je moeder toch maar niet noemen.
Zij heeft er goed de sokken ingezet.
Is nog steeds op zoek naar de goede
terrasregels en is ook op zoek geweest naar warmtewinners, zoals gordijnen.
Verhuizen......... en Settelen.....

Maar goed, vanuit hier wens ik jullie, ook namens Harry veel reisgenot toe.

Weer nieusgierig naar de volgende
blog.

Liefs van Harry en mijzelf.

Mams.

Ton zei

Oei, oei, moedertje "mamsje" is op haar toch echt al licht bejaarde teentjes getrapt ... Er zwaait wat bij thuiskomst, vrees ik!

Maar: goed idee, breng zo'n vallend ijsklontje mee, om haar voorzichtig over de oren te wrijven, zodat ze lekker afkoelt voor ze zou kunnen ontploffen.

Blijft toch een merkwaardig idee, dat je bijna naar de zuidpool gaat om je daar op de hoogte te stellen van de omgeving waarin de pinguins zich doorgaans goed thuis voelen, terwijl hier aan onze kant bijna niemand totaan de ijsberen gaat. Al waren jullie er in IJsland toch niet meer ver vandaan!

Veel plezier, ook zonder vraagtekens. Geniet maar lekker van de cruise, die volgens mij zo ongeveer te beginnen staat. Nog geen andere foto's dan de paar kiekjes uit BA gezien, dus als er nog eens wifi beschikbaar is ... ? Ik hoop dat je mijn vraagteken wel zult kunnen lezen!

Liefs uit regenachtig en herfstig Amsterdam,
Ton

Fleur & Dirk zei

U vraagt, wij draaien, er staan ondertussen al wat meer fotootjes on line...