zondag 3 oktober 2010

Linda Salta,...

... oftewel Salta, schone Stad ! Vanmorgen na een héél vroege vlucht aangekomen ongeveer in het uiterste noord-westelijke puntje van Argentinië, alwaar we de komende drie dagen de streek met een auto zullen verkennen...
Goed begonnen is half gewonnen zullen we maar zeggen en daarom hebben we vandaag een vliegende start genomen en de Cerro San Bernardo beklommen voor een panoramic view over Salta, grootste stad van Argentinië na BA.1070 treden enkel, en een meer dan aangename zon maakten er een vermoeiend tochtje van, vooral ondergetekende haar kuiten en voeten protesteerden heftig tegen deze tweede uitputtingsslag zeker nadat ze gisteren al zo gepijnigd werden tijdens een shoppingdagje BA ! Maar 15kg per persoon en toch nog shoppen ? Jaja, believe it or not, maar we zaten nog net onder gewicht bij vertrek en gezien Dirkie's bergbottines het al begeven hadden in Lille Station moesten we gisteren dus op zoek naar een nieuw, vervangend betaalbaar en meetbaar paar ! Niet te zwaar daarnaast en met een grote maat schoen... man we hebben wat afgelopen ! Maar met resultaat: kettingsje en sjaaltjes voor mevrouw, een gezamenlijke tangoCD en de schoenen voor mister... Useless to say dat we van pure voetellende op terugweg maar gestopt zijn voor een culinair intermezzo... Na de uiterlijke moest ook de innerlijke mens opnieuw worden versterkt... Op advies van de taxista van de tangoshow onze eerste lomo-brochette en lomo milanese gegeten in El Palacio de Papas Fritas ! Specialiteit van het huis: zeer speciale gefrituurde soort aardappelen, hyperluchtig en... recept onbekend ! Het vlees was goed, de lokale cerveza Quilmes erbij heerlijk : Life can be beautiful !
Nu eerst een quick douchke en dan nog even stad in op zoek naar iets lekkers voor vanavond... Na de inspanning van vanmiddag hebben we dat wel verdiend... Wellicht proberen we vanavond ook de eerste fotootjes op te laden, dan krijgen jullie toch een beetje een zicht wat ons bezig houdt hier!
Warme groet met een aangenaam fris briesje !
Dirk en Fleur

2 opmerkingen:

Ton zei

Allez, aan biefstuk frieten zal het dus ook al niet ontbreken. Toch een hele geruststelling voor twee burgers uit het Frietenland nummer 1 ter wereld. Veel plezier!

Anoniem zei

HELLO KIDS,

Wat fijn dat ook hier de ons bekende frietjes niet ontbreken.
Ik ben het wel met jullie eens, na werken is het heerlijk relaxen, altijd goed met een lekker maalyje, en ik veronderstel dat het wijntje ook niet ontbroken zal hebben.

Hier was het vandaag een heerlijk zonnige dag. Onderhandeld over oprit en veel geverfd.
Ook het huisnummer zit naast de voordeur.

je ziet, ook wij zitten niet stil.

Uitkijkend naar jullie volgende verhaal....

Harry en Corry.