vrijdag 8 oktober 2010

Cataratas de Iguazu...

Gisteren en vandaag staan de watervallen van Iguazu op ons reisplan. Nadat we gisteren de Argentijnse kant van dit Unesco-werelderfgoed hebben bezocht gaan we vanmorgen voor een korte oversteek naar de Braziliaanse kant... kwestie van de tijd die we hebben tot vertrek vanavond alhier opnieuw terug naar Buenos Aires nuttig te besteden en natuurlijk ook voor die extra stempel in ons paspoort ! :-)
De Argentijnse kant gisteren was een leuke belevenis ! In de vroege morgen had het hier geregend met bakken en werden we gewekt door een geweldig onweer, dus maar een beetje langer geslapen dan en daarna getooid met regenjas en veel foto-materiaal toch de bus op naar de Falls themselves. Daar was, misschien mede dankzij het slechte weer, geen overschot aan mensen, dus dat was een lekkere meevaller, zeker ook voor het vervoer heen en terug !
Binnen het National Park vervoert een treintje op gas (eco!) je van de ene wandeling naar de andere en daarnaast hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om in te schrijven op een Paseo Ecologico (een boottochtje al roeiend met gids door de jungle) en op een Aventura Nautica die je met een speedboot kletsnat dichtbij de Falls brengt, fotootje in bijlage wijzend op het bewijs. Net na de middag werd het droog en kwam gelukkig de zon erdoor... anders waren jeans en schoenen nu nog kletsnat vrees ik, maar het moet gezegd : we did have some great fun !
Ondertussen hebben we ons helemaal aangepast aan de Argentinian way of life van laat eten, laat slapen, al moet gezegd dat de combinatie met het Europees vroeg opstaan niet altijd even makkelijk is, enige vermoeidheid slaat na anderhalve week wel toe en deze dame verlangt er dan ook naar om eens wat vroeger in haar bedje te kruipen voor een paar uurtjes extra slaap ! Wie weet komt het ervan vanavond in Buenos Aires waar we een nachtje overblijven op doortocht naar Valdes Peninsula, op zoek naar walvissen en pinguins ! Morgen vliegen we door naar daar en zullen niet nalaten jullie ook van daaruit nog een korte update te geven !
Hasta Luego ! Fleur y Dirk

4 opmerkingen:

Simon zei

Welk fotootje? Ik ben wel nieuwsgierig...

Anoniem zei

Hallo reizigers.....

Wat een belevenissen daar.... beter dan als nieuwe bewoners uitpakken en verven. Hoewel, we hebben er zin in, en het vordert.
Ik ben benieuwd naar jullie foto,s; en jullie verdere belevenissen.

Hier schijnt het zonnetje heerlijk,
en het is verrukkelijk najaarsweer.

Volgende week komt Paula richting ons huis om samen met ons over haar vakantie te kletsen en daarbij een hapje te eten.

Zo, dat was mijn relaas uit Belgie. Dus supernieusgierig naar jullie volgende relaas.

Liefs uit Belgie.

Corry en Harry.

Anoniem zei

Superreisverhalen!

Altijd nieuwsgierig naar de updates!
Ik heb de groeten in Brussel overgemaakt, jullie hebben ze terug!

Have fun!

Toedeloe!!!

Ton zei

Gelukkig maar weer een nieuwe aflevering, dat linda Salta begon een beetje naar bederf te ruiken ... Zo langzaam aan hebben jullie al heel wat grote watervallen van de wereld gezien. Lekker nat geweest ... dat hoort ook zo.

Goede tussenstop in BA gewenst, en doe de pinguins en walvissen dan vanaf morgen de groeten.

Fijne verdere vakantie!