vrijdag 29 mei 2009

Puffin Times...

Zowel letterlijk als figuurlijk, en dan bedoelen we natuurlijk niet het weer hier, want ondanks het feit dat de zon zich (gelukkig) al heel wat meer laat zien, bereikt het kwik hier in IJsland nog steeds niet de hoogtes waarover wij hier lezen in ons good old Vlaanderen... Een graad of tien, dat zal het hier zijn, met een wind om u tegen te zeggen... Ik omschreef het gisteren tegen Dirk als zijnde dat ik nu perfect begrijp waarom dames hier niet naar de kapper hoeven en hier géén haarlak te vinden is in de winkel... Alles, maar dan ook alles waait hier gewoon weg !
Even een korte update van wat we de afgelopen dagen zoal uitgevogeld hebben... Om het in één zin samen te vatten : op grote hoogtes en in diepe dalen naar allerhande vogeltjes gekeken, en dan meer specifiek op zoek gegaan naar de papegaaiduiker, waarvoor IJsland ondermeer gekend is, een prachtig maar o zo klein vogeltje met felgekleurde snavel, die pinguin-gewijs over land waggelt, razendsnel vliegt en aandoenlijk zwemt in zee... Puffins, in het Engels, hetgeen meteen al een deel van de titel van dit berichtje verklaart... Eindelijk hebben we ze gevonden, al moesten we er wel een échte uithoek van het land voor opzoeken ! Deel 1 van de opdracht was trouwens ons guesthouse proberen te vinden in dit onooglijk plaatsje van 10 inwoners groot, en onze verbazing was dan ook groot toen we op een heuse bouwwerf moesten zijn, waar nog druk gewerkt werd aan de afronding van 8 bijkomende kamers in heuse chaletvorm... Géén bordje, géén aanduiding... Niets ! Maar eerlijk is eerlijk, de chalet zelf was gewoon SUPER ! Leuk, nieuw, modern, met Ikea en ander Scandinavisch goed... écht een meevaller ! En Dirkie had het gewoon gevonden door op de elfenberg te gaan staan én een blik op het dorp te werpen... De slimmerd ! Gezien de puffins maar laat op de avond aan land komen, stonden we gewapend met onze camera om 21h30 op wacht en ja hoor,... ons geduld werd beloond ! Weliswaar vanop een afstand, maar wel leuk om die kleine beestjes te zien ! Fotitootjes werden bijgevoegd...
Puffin times figuurlijk dan gisteren... toen ik door Dirk weer naar één of andere "geweldige" waterval meegesleurd werd, kilometers bergop dat mijn kuitjes er pijn van deden... om dan tot de constatie te komen dat op de voorlaatste berg mijn weg doorkruist werd door een overmaats aangezwollen waterval-beek... Godver"piep" ! Mijn echtgenoot besloot dan maar een andere weg voor hemzelf te zoeken, waardoor ondergetekende meer dan half uur in de kou stond te kijken naar een berg, wachtend op... Hmm... over een anti-climax gesproken ! Man, ik was jaloers op jullie daar in België, lekker in de zon...
Gelukkig naderhand om het goed te maken, verwend met een heerlijke soepje om op te warmen dus we konden er weer tegenaan op naar de hoge sneeuw op zoek naar rendieren en ander moois ! Prachtige landschappen gezien, James Bond-gewijs, bijna weggewaaid, maar wel van genoten ! De beelden worden u niet onthouden !
Deze dame gaat er vandoor, op zoek naar nieuw avontuur vandaag, CU ! Fleur

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Super, die reisverhalen van jullie!
En ze worden zo omschreven dat het wel lijkt alsof ikzelf aanwezig ben.....
Geniet nog met volle teugen!

Toedelitoe
Isabelle

Ps gaat de Betty date volgende week nog door? Kwestie van tijdig een babysit te versieren....

Ton zei

Ja, puffin', dat is inderdaad wat ik zelfs op het Grootste Brittannische eiland doe, met een felle en sterke zon die ik eigenlijk alleen maar uit Griekenland en Portugal (en van rond de evenaar) ken.

Heb je ook fotitootjes gemaakt van jouzelf met coupe Windhoos? Lijkt me wel erg leuk. Dirk's pruik zit altijd goed (nou ja, ...) dus daarop zal de storm geen vat hebben. En dat Ikea-gedoe moet je een vertrouwd gevoel geven!

Veel plezier nog, een lang pinksterweekend lang, en dinsdag een behouden terugreis gewenst. Uw taxi zal pünktlich voorgereden staan!

Fleur & Dirk zei

Beste Paps,

De firma dankt u heel hartelijk en kijkt uit naar de vast en zeker warme ontmoeting op Schiphol !
Enjoy untill then !