zaterdag 11 juni 2011

Leaving Las Vegas...

... met pijn in het hart ! Morgenochtend om 8h00 sharp (hopelijk) kiezen we het ruime luchtruim naar New York om terug naar huis te vliegen na opnieuw een heerlijke vakantie vol verrassingen ! Verrassend weer, verrassende landschappen, onverwachte ontmoetingen, mee- en soms tegenvallers ! Wat een speciaal land is dit toch met zijn oneindige diversiteit aan mensen en natuur, met zijn specifieke cultuur en omgangsvormen, maar zeker ook met zijn in onze ogen toch grenzeloze gastvrijheid én openheid naar andere mensen toe !
Een mooi voorbeeld eergisterenavond nog meegemaakt bij de zoektocht naar ons hotel in LA... Wat een "piep"stad zeg, onbegrijpelijk groot én zeker als je in het pikdonker op zoek bent naar je hotel een wirwar van éénrichtingstraten... Wat gedaan dan zonder gps (die je hier in principe ook helemaal niet nodig hebt) ? Even aan de lokale pizzatent vragen waar je moet zijn... én daar van de lieftallige servant een volledig begeleide rit ernaar toe kado krijgen omdat ze toch naar huis gaat én je graag even ter plaatse brengt... Volgens Dirk te danken aan mijn oneindig charme, ik denk vooral aan de American spirit om mensen te helpen... SUPER gewoon ! Zo'n dingen maken je dag goed, zeker als je dan je vermoeide lijf 5min. later op een bedje kan neervlijen ! LA zelf hebben we buiten Hollywood de dag nadien niet aan veel verder onderzoek onderworpen,... om onszelf wat rust te gunnen zijn we een dagje vroeger afgezakt naar Vegas, zodat we vanmorgen de door ons zo gewilde kaartjes voor Zumanity, the sensual side of Cirque du Soleil op de kop konden tikken ! En dat is gelukt, dus nu even snel een douche om het woestijnzand van de Strip van ons af te spoelen en dan off we go ! Nadat we terug zijn zal het dan snel de koffers inpakken zijn, een hazeslaapje en dan het vliegtuig op ! Ons volgende berichtje zal vanop Belgische bodem zijn opnieuw, tot dan !
PS : Nog even de geruststelling voor paps dat we in Kings Canyon nog een beer gezien hebben met kleintje weliswaar in de mist ! Gespot door zijn favoriete schoonzoon en op de gevoelige plaat vastgelegd door dochterlief ! Te bekijken bij een volgend bezoek, want voor fotootjes opladen nu geen tijd ! Las Vegas leeft, zonder besef van tijd, 24h/24h, in een sneltreinvaart van blinkende dollars en veel blingbling ! Hasta la vista baby !

3 opmerkingen:

Ton zei

Dan komen jullie dus pas op zondag terug aan in het Belgenland? Want de New York - Europa vluchten vliegen toch doorgaans 's nachts, want tegen de tijd in ... ?

Hoera voor de beren! In Hollywood geen meer gezien?

Dat heet dan sensual bij de Canadezen, die poster van het Cirque? Een als struisvogel verklede vrouw in haar met vette veren bedekte achterste koekeloeren. Op erotisch gebied zijn en blijven ze toch enorm bekrompen, daar aan de andere kant van de oceaan. Herinner je Nipplegate met alle bijbehorende opschudding ... zoiets was hier alleen in fundamentalistische kringen (christelijk en moslim) denkbaar. Maar ja, misschien vindt een op en top verliefd Belgisch echtpaar dit ook wel hoogst opwindend ... Hihi! Een Amerikaanse congressman vindt het blijkbaar nog spanned genoeg om zijn weenie op twitter te publiceren. En kleingeestig Amerika smult!

Goede terugreis, laat je aan boord nog maar eens goed verwennen (gewoon doen of je op huwelijksreis bent, dat zal jullie geen moeite kosten - dan valt er allicht een gratis champagne van de kar, en misschien wel een upgrade naar business).

Tot gauw, weer terug in het oude vertrouwde Europa.

Dikke kus en mal,
Ton

Ton zei

Oef! Ik heb nu pas gezien dat er ook al berenplaatjes online staan, en nog wel zulke mooie! De ene is een neusbeer (type Baloo en Yogi Bear, zal ik maar zeggen), de andere moet ik nog eens goed bekijken, diens soort herken ik niet op het eerste gezicht.

Wow! Beren gescoord, vakantie geslaagd!

Anoniem zei

Zoals al eerder gezegd: goede
terugreis toegewenst.

Welkom dan weer in het Belgenland.

Liefs, Mams