vrijdag 3 juni 2011

Charming San Francisco habits...

Met ons drukke programma in San Francisco én ons heerlijk Sheraton@TheWharf hotel, zijn we helemaal niet meer toegekomen aan het schrijven... Daarom bij deze, vanuit Stockton, al een flink eind op weg naar Yosemite voor morgen, kort -op verzoek- een berichtje van de SanFran-gewoontes die wij bijzonder apprecieerden... en inmîddels enthousiast ingevoerd hebben !

We hebben allebei een SUPERgevoel overgehouden aan deze bruisende stad: leuke en gezellige wijken bezocht, veel afgewandeld, steile straten omhoog, maar vooral naar beneden, Alcatraz bezocht én natuurlijk met een lekker zonnetje Golden Gate Bridge overgewandeld. 's Morgens eerst op advies van de bellboy een heerlijk ontbijtje in een local café, en daarna vast op 't program een aantal puntjes van onze lijst. De Hop On Hop Off voor 48h heeft ons op alle plekjes gebracht, met daarop aansluitend dat we ons in de late namiddag op een lekker ver punt lieten afzetten en daarna te voet de berg terug af naar Fishermans Wharf... daarbij druk gebruik makend van één van de aangenaamste gewoontes van de SanFran horeca, zijnde het Happy Hour. Tussen 16H en 18H30 hebben de meeste restaurantjes en bars een happy hour ingesteld, appetizers en drankjes voor 5 dollar per stuk én met wat uitstekende adresjes die we bemachtigd hadden... Mmmm ! Gisteren in een Italiaans restaurant twee uitstekende voorgerechtjes gegeten op die manier (zo is het écht leuk om nog eens wat nieuws te proberen), gevolgd door een kleine culinaire climax onder de vorm van twee verschillende pasta's met krab! De specialiteit van SF is Dungeness Crab, een kleine zeekrab die op alle mogelijke manieren verkrijgbaar is, én gezien superlekker, hebben wij ons de afgelopen dagen tegoed gedaan aan bruschetta's met krab, een krabsandwich, pasta's met, én vooral en niet in het minst voor Dirkie als échte zeefanaat échte clam chowder mét, een échte dikke zeevruchtensoep die hier een delicatesse is !

En sinds vanmorgen zijn we opnieuw met de auto onderweg... Na een rondje wijnproeven vanmiddag in de Sonoma én Napa Valley, vanavond nog wat doorgereden om ons morgen wat afstand te sparen... De wijntjes zelf vonden we niet échte toppers, daar hadden we meer van verwacht, maar de twee rondleidingen over de domeinen waren wél leuk én als klap op de vuurpijl was er nog een leuke avondmarkt na het Napa Happy Hour waar we ons als dessertje nog tegoed konden doen aan some American Chocolate... Leuk, leuk lijkt California tot nu toe, alleen valt het ons wel op dat bvb het onderhoud van de wegen edm hier wel veel slechter is dan elders ten velde... Het is hier duidelijk crisis, en de Terminator moet dringend niet alleen aan zijn huwelijk werken, maar ook aan de weg... Morgen opnieuw op zoek naar de beer, dit keer met twee nieuwe kleine opzetlenzen die we hier op de kop hebben getikt... Fotootjes volgen, zowel van Yellowsnow als nu...

Saludos y hasta pronto ! F&D

2 opmerkingen:

Ton zei

Goedemorgen uit zonnig Amsterdam, waar velen, ook de schrijver van uw ingezonden mededeling, de brug maken na Hemelvaartsdag. Wat fijn dat SFO jullie zo goed bevallen is, en wat interessant om nu ook eens enkele culinaire belevenissen te lezen.

Ik heb je meeltje vanmorgen goed ontvangen, bij aankomst van het aangekondigde zal ik vanzelfsprekend bericht doen. Ik heb vastgesteld dat zowel moeder Paula als oma Corrie nog in goede welstand verkeren. Oma heeft sinds gisteren voor ruim drie weken weer een vierpotige gast: goed voor Woef en goed voor oma! En ze heeft maar liefst drie nieuwe telefoons: een op het kastje, een in de keuken en een naast haar bed. Zelden zo vriendelijk bediend geworden als afgelopen zaterdag door de Belgacom-medewerker in Neerpelt. Hij had oma helemaal door, en speelde feilloos in op haar wensen en behoeften.

Veel plezier nu op weg naar LAX, kijk uit dat je geen last krijgt van Yosemietjes (als ik me het voor de hand liggende grapje mag veroorloven). Helaas voor jullie, maar de Terminator is in ruste, zodat zijn opvolgers-zonder-geld zich over de wegen moeten zorgen maken. Maak een soortgelijke situatie zijn jullie toch ook wel in het Belgenland gewend?

Mhvl, Ton

Anoniem zei

Wat een leuke verhalen.
IK KRIJG ER OOK ZIN IN;

Fijn te lezen dat alles zo goed is bevallen bij jullie.
( als curiositeit zou ik wel een flesje wijn hebben mmegenomen)

en hebben jullie al een katje gezien voor mijn verzameling?

hebben jullie nog een beetje tijd over voor aandenkertjes?

We lezen de verdere belevenissen
nog wel. en zien de foto,s

Liefs, Corry en Harry.