zondag 29 november 2009

Montusi Mountain calling...

Hello to you all again !
Eindelijk weer een plaatsje met internet gevonden, deze keer op het terras van de Montusi Mountain Lodge in Drakensbergen. Sinds ons vorig berichtje vanuit de Mkuze Falls hebben we, na het vertrek met een door hen gewassen auto (als dat geen SOO is, voor de kenners onder ons… een écht waauw effect !) al weer allerhande spannende en minder spannende dingen gezien en gedaan, sommigen vielen mee, anderen wat tegen, maar een absoluut hoogtepunt was onze daguitstap naar Hluhuwe National Park onder begeleiding van de zeer deskundige Zimbabwaanse gids op leeftijd weliswaar, maar superdynamische Paul. Opgestaan om 04h00 om vanuit St Lucia (aan de kust) een uurtje later Hluhuwe binnen te rijden, recht op een giraf, op zoek in de mist… Paul vertelde dat giraffen niet kunnen rennen op tarmac, wel dat bleek wel toen deze dame besloot ons meer dan 5 min een rondleiding door het park te geven… Het was ondertussen opnieuw beginnen motregenen, maar als we diertjes wilden zien vanop de eerste rij zat er niets anders op dan een beetje afzien én de regen trotseren… Ontbijt in de bush met warme koffie, thee en overheerlijke sandwiches, waarna de dierenzoektocht aangevuld met interessante weetjes kon worden verdergezet… We sure learned a lot… De diertjes en hun onvoorspelbaar regengedrag bvb… Sommigen zijn volkomen niet meer zichtbaar terwijl anderen er géén probleem van maken om een lekker stukje groen sappig gras achter de kiezen te schuiven voor het publiek… We hadden oorspronkelijk een half day tour geboekt, maar toen we om 13h nog steeds aan het rondrijden waren ter plaatse en er ook nog gesproken werd over een heuse “braai” als lunch, begon er ons iets te dagen over de ietswat verwarrende uitleg die oma Myrtle van de B&B ons had gegeven… Blijkbaar had de eigenaar ons op een full day geboekt… vonden wij niet erg, maar was wel een verrassing van formaat, zodat we de rest van onze geplande dag maar gecancelled hebben én onszelf getrakteerd op een etentje in het Boat House met zicht op de hippo-familie… Hippo’s en crocs zijn vollebak aanwezig in Saint Lucia en we waren dan ook wel bijzonder triest toen oma Myrtle ons aan het ontbijt vertelde dat er de nacht voordien drie hippo’s in de tuin waren geweest ! Wat een gemiste kans ! Waarom had ze niet effe op onze deur geklopt ?
Via een tussenstop in Riviera-achtig Umshlanga Rocks nu beland in de echte bergen van Zuid-Africa, de Drakensbergen… een écht wandelparadijs én dus direct na aankomst onze schoentjes aangedaan én ons gesmeten voor een eerste wandeling, met ladders en allerhande gekkigheid erop en eraan… Dirkie altijd met zijn goede ideeën om te gaan wandelen bij 35°C… Pff ! Maar een lekker koele sprite met een stukje bananencake strijkt ook de vele vermoeide plooien glad… Subiet nog een uurtje siesta en dan onszelf klaarmaken voor het avondeten… Talk to you later ! Fleur

4 opmerkingen:

Ton zei

Het is me wat afzien tijdens zo'n luxe maar enerverende rondreis! Ik heb in elk geval akoestisch kunnen vaststellen dat Dirk's longen nog perfect functioneren, wanneer er zich tenminste een krekel op zijn rug vestigt. Mijn hemel, wat een indianenkreet!

Verder is jullie verhaal natuurlijk ergerlijk jaloers makend, maar alle mooie en spannende belevenissen zijn jullie van harte gegund. Mijn tijd komt nog wel, komend weekeinde bijvoorbeeld!

Veel plezier en een dikke groet uit Johannesburg. Tot weer aan de telefoon of aan de blog. Ton

Anoniem zei

Wat een enerverende avonturen maken jullei mee.

Lijkt mij heel mooi, en ik zou er moeite mee hebben om te kiezen avn wat allemaal de moeite waard is om te ervaren.

Jullie zullen wel niet uitgepraat raken als jullie s-ávonds de dag overlopen.

Veel reisplezier!~!!

Liefs,
Mamsie.

Anoniem zei

geniet er maar van
want voor je het weet
is de vakantie voorbij

lieve groetjes vanuit het natte thuisland

Anoniem zei

Lieve Fleur en Dirk,

Na verschillende berichten van jullie,moeten jullie wel een onvergetelijke reis beleven.
Ik heb gisteren een reportage gezien over Zuid Afrika wat betreft de steden en de natuur.Ongeloofelijk mooi en boeiend om dit zelf ook eens een keer te zien.Ik hoop dat jullie nog veel bijzondere dingen zullen zien en beleven zodat als jullie terug zijn ons een en ander kunnen laten zien en horen.
Gaan jullie ook nog verschillende excursies doen in Kaapstad met Ton of zien jullie elkaar maar even.
Hier is alles prima inorde.gaan morgen naar Deinze om een en ander te doen in het huis.
Ik wens jullie nog veel plezier en veel zonneschijn.
Groeten van Harry.