woensdag 25 november 2009

Safari-Time !

Hello to you back from the heart of Zululand !
Na een paar dagen helemaal internetloos doorgebracht te hebben in de Afrikaanse savanne, meer bepaald op safari in Balule Private Reserve via de Mohlabetsi Lodge én zelf spottend in Kruger Park zijn we vanmiddag aangekomen in de mega-geweldige overdreven maar o zo heerlijk luxe Mkuze Falls Game Lodge. Oorspronkelijk hadden we hier een tented lodge besteld, maar gezien ze de keuken van het kamp aan het renoveren waren, kregen we amper een dag voor vertrek de vraag of we akkoord konden gaan met een gratis upgrade naar de 5 sterren lodge itself... Ja hoor, doet u maar, geen probleem én het moet gezegd we hebben tot nu toe al genoten van elke minuut die we in ons hemels chaletje met uitzicht op Mkuze Falls vanuit onze plunge pool en terras hebben doorgebracht... én er is hier internet, hetgeen ook wel zo fijn is om dan opnieuw even terug contact te nemen met de wereld, die we raar maar waar de afgelopen dagen volledig achterwege hebben gelaten... Zonet bvb ontdekt dat Herman Van Rompuy toch Europees Premier is geworden en dat Yves... Hier in geen krant terug te vinden natuurlijk...
Waarmee hebben we ons dan wel de afgelopen dagen zoal bezig gehouden, buiten met genieten van elkaars gezelschap, het overheerlijke eten en de superwijntjes ? Onze belangrijkste activiteit is samen te vatten in twee woorden : diertjes/en spotten ! Ik weet niet hoeveel eieren beide moeders naar de Clarissen hebben gebracht, maar toen we in onze eerste lodge toekwamen is de zon doorgebroken en ze is tot op heden (hout, of in dit geval slagtand aan het bed) vasthouden... Van een aarzelende 16 graden toen we toekwamen, naar een tropische temperatuur van 34 graden gisteren... Zon, inderdaad in overvloed...
Even jullie deelgenoot maken van de dagindeling in dergelijke lodges : wake up call/knock om 05h00 sharp waarna je om 05H15 voor een koffie en thee met biscuits in de lounge wordt verwacht... Vertrek op de eerste gamedrive voorzien om 05h30 en dan voor een drietal uur met de open jeep op zoek in het reservaat naar de dieren... terug voor een English Breakfast rond een uur of negen en dan platte rust (foto-downloadtime/leestijd/slaaptijd...) tot 14h00 als de light lunch wordt geserveerd onder een stralende zon met zicht op een waterhole... Géén dieren gespot tijdens onze lunches, maar gewoon genieten in de zon met een wijntje of biertje... Mmm ! Vertrek om 16h00 opnieuw voor drie uur, met sundowner-drinks onderweg bij zonsondergang, en daarna avondeten in de boma bij het haardvuur onder de sterrenhemel... Hier in Mkuze Falls komen daar natuurlijk nog allerhande extraatjes bij zoals warme handdoekjes en een glaasje port bij terugkomst, maar we zijn het er allebei over eens : dit is helemaal ons ding ! Je wordt snel gewoon aan het vroege uur van opstaan en de thrill van buiten in de vrije natuur rond te rijden... Hmmm !
Hoog tijd om af te ronden want hubbie roept mij vanonder de klamboe... Sleep tight and believe me : The lions never sleep at night ! Op naar morgenvroeg 04h30 voor een nieuw vertrek... Dat is het enige dat hier niet zo hip is, nog wat vroeger in aktie ! De fotootjes zijn vanavond eindelijk opgeladen, dus laat maar snel weten wat jullie ervan vinden !

3 opmerkingen:

Ton zei

Hé-hé, heerlijk om eindelijk te kunnen meegenieten van jullie jongste avonturen, en dan nog zo gloedvol opgeschreven en gefotografeerd! Ga zo door!

Gezien het ene bord met onherkenbare smurrie: het is niet de bedoeling om de dierlijke uitwerpselen te nuttigen! En jullie staan zelf deze keer relatief weinig op de foto - of het moest zijn dat de een of ander in pyjama-streep vermomd zich tussen de zebra's heeft gesteld.

Check uw e-mail, pls ...

Anoniem zei

Hallo lieverds,

Fijn te lezen dat jullie weer supergoed weer hebben en weer met volle teugen genieten van al het moois wat jullie op jullie weg tegenkomen.
( kaarsen zijn inderdaad opgebrand)
En wat een fantastische foto's.
Die moeten later maar eens uitvergroot worden.
En het lekker eten en de wijn zullen ook wel een steentje bijdragen.

Ik hoorde onlangs dat ik te veel in jullie blog met uitroeptekens
werkte. Dus nu voor die mensen eens een VERGROTE tekst.

IK HOOP DAT JULLIE SAMEN NOG VEEL GENOIETEN.

Veeel reisgenot, en ik ben wederom benieuwd naar jullie verdere
reisverhalen.
( we zullen Oma ook laten genieten van jullie belevenissen)
Liefs,

Anoniem zei

veel reisgenot
veel zon
veel genieten
vele groetjes