zaterdag 19 april 2008

Candlelight Dinner bij "De Narren"

Omdat we het vorige unief-etentje gemist hadden, leek het al een eeuwigheid geleden dat we iedereen gezien hadden én dus keken we bijzonder uit naar gisterenavond om onder 't genot van een hapje en een drankje lekker bij te babbelen met Fred en Vally (gastheer en gastvrouw van dienst voor vanavond), Stef en Helga, Koen én zijn tot nu toe voor ons mysterieus gebleven Sven...
Ondanks dat Koentje naar goede gewoonte weer het hele Vlaamse achterland had ontdekt, was iedereen deze keer goed op tijd om te komen kennismaken met de ouders van Valérie, die zo gastvrij waren om hun prachtige huiskamer-antiekwinkel (incl. supergezellige haard) ter beschikking te stellen voor het aperitief.
Na een drietal kwartier met zijn allen terug de auto in voor een kort ritje naar restaurant "De Narren", onze bestemming voor vanavond. De Narren ligt ingegraven in de schaduw van de Scheldedijk, in wat het volk Achterweert noemt. Het is de streek van gladde palingen, van de Slijkneuzen en van het decor van Stille Waters. Kok Peter De Vlieger houdt zich daar verborgen in de keuken alwaar hij een eigen draai geeft aan traditionele gerechten uit de Belgische en Franse keuken. Door de ligging zijn palingbereidingen een must. Op vrijdag- en zondagavond wordt de kaart uitgebreid met een heus Candlelight Menu... Dit laatste hebben wij gisteren met de voltallige tafel gegeten.
Na een kleine gazpacho kozen de dames unaniem voor een romig soepje van Mechelse asperges verrijkt met chiffonade van huisgerookte Mechelse koekoek, terwijl de andere kant van de tafel eveneens unaniem de huisbereide garnaalkroketjes met gefruite peterselie verkoos. De reacties aan de overkant van de tafel waren veelbelovend, wij als dames vonden ons soepje prima... enige opmerking van Dirkie, waar hij misschien wel gelijk in had : Waar is de koekoek ? Doch na een beetje zoekwerk vonden we onderin het bord kleine reepjes gerookte kip die een lekkere aanvulling waren bij de fijne smaak van aspergesoep. Ondergetekende kijkt bijzonder uit naar de komende "asperge"maanden... een jaarlijks terugkerende periode van zoeken naar lekkere aspergemenu's... de zeldzame weken dat lekker verse asperges van bij ons verkrijgbaar zijn, moeten zo optimaal mogelijk ingevuld worden...
Genoeg gekwijld, over naar het hoofdgerecht : Op vel gebakken zalmhaasje op een bedje van witlof,lamsoren en geplette Belle-de-Fontenay vergezeld van een jus van fijne krulpeterselie. Zoals Fredje het meldde: de borden werden helemaal schoon terug naar de keuken gebracht, hetgeen niets anders kan betekenen dat ook dit gerechtje in de smaak was gevallen.
Ook het dessertje van panna cotta van vanille, tarte tatin met druppels crème anglaise en speculaasroomijs op zoete kletskop kon op heel wat bijval rekenen, en zelfs onze Stef, die tegendraads besloot te gaan voor de witte dame, was na afloop meer dan tevreden. Dat de chef dit alles voor het luttele bedrag van 27,50 EUR/menu op tafel laat verschijnen, verdient een dikke pluim ! De lekkere witte Zuidafrikaanse huiswijn én het heerlijk smakend huisaperitief (zo wist mijn lieftallige te vertellen) vervolmaakten een gezellig avondje !
Eindverdict : ik zal voor onze komende date in juni mijn best mogen doen, dit was wat ons betreft één van de betere keuzes uit onze jarenlange restaurantmarathon !
Fleur & Dirk

Geen opmerkingen: