zaterdag 12 april 2008

The Dexiagirls visiting Domestica...

Gisterenavond genoten van een supergezellig avondje (lees: nachtje) uit met Isabelle en Tine... We hadden al meermaals aan ons kleine bescheiden "eiland" erover zitten palaveren dat áls het er eens van zou komen, om samen een stapje in de wereld te gaan zetten, we dit niet zouden nalaten, en kijk... gisteren is het er eindelijk eens van gekomen !
Na een lekker apérootje in de Maaltebruggestraat op naar Ghent City, op naar restaurant "Domestica", een nog relatief nieuw restaurant dat zijn naam meer dan waard is... Dit gastronomisch pareltje is gelegen in het hartje van Gent in een oud herenhuis anno 1870. Bij binnenkomst (lekker uitgewaaid van een frisse wandeling daar parkeerplaats ook op vrijdagavond in de Gentse binnenstad een schaars goed blijkt te zijn) werden we direct door de attente gastvrouw naar een rond tafeltje begeleid, midden in de zwarte zaal. In deze "zwarte zaal" zijn de muren hoofdzakelijk zwart geschilderd met toetsen van goud. De grote kroonluster in bronze d’oré en kristal benadrukt nog eens de knusse sfeer van de zaal. Ook hier aangenaam, correct personeel, in smaakvol zwart...
Het menu van Domestica verandert regelmatig, vandaar wellicht ook niet gepubliceerd op internet, maar dat maakt het verrassingseffect des te groter, eenmaal je de kaart ontvangt, gezeten in de heerlijke zeteltjes, genietend van je aperitief. Wij besloten dat laatste over te slaan, gezien al eerder uitgebreid geschied, en bestelden uit de uitgebreide voorgerechtenkaart achtereenvolgens de huisgemaakte terrine van foie gras voor Isabelle, groene asperges met pancetta voor Tine en een fris slaatje van dunne sneetjes Charolais op een toastje met truffelolie voor mezelf. Als appetizer werden we vergast op een consommé van courgette en een huisgemaakt loempiaatje van kabeljauw... Wauw ! Als dit een voorproevertje is voor de rest van de avond, jammie !
Just in time worden onze voorgerechtjes geserveerd, tesamen met de Chileense, ietswat fruitige witte huiswijn die we voor het begeleiden van onze maaltijd hebben gekozen... Ondanks het feit dat mijn voorgerechtje van drie lijntjes op de kaart mij door de ober geserveerd wordt als "carpaccio", dit neemt niet weg dat zowel mijn collegaatjes als ikzelf alledrie de eerste 30sec bewonderend kijken naar elkaars bord. De borden zijn supermooi gedresseerd... het is bijna zonde om eraan te beginnen ! Niettemin zetten we benieuwd naar de smaak alledrie gezwind onze gastronomische ontdekkingstocht voort om enkele tellen later uitgebreid aan elkaar te beschrijven wat en hoe lekker het smaakt... Op naar de hoofdgerechtjes dan : Zowel Isabelle als Tine bestelden Sint-Jacobsvruchten op een ravioli van groentjes, terwijl ondergetekende opteerde voor een ossenhaasje op wintergroentjes met gevogeltejus. Beide collegaatjes besloten zo traag mogelijk te eten om op die manier zo lang mogelijk van al het lekkers te genieten. Ook mijn ossenhaasje is om je vingers van af te likken zo lekker... Isabelle en ikzelf waren alle weerstand verloren en bestelden nog een nagerechtje van canneloni van mango met praliné en een soort wit banenschuim at the sight...
Eindverdict, net voor middernacht : Een meer dan geslaagde nieuwkomer in Gent, zeker niet goedkoop, maar dit lekkers is priceless ! Niet moe, wel voldaan besloten we nog even voor 't naar huis gaan af te zakken naar de bijna ernaast gelegen Champagnebar De Beir voor nog één glaasje champagne... Drie glaasjes pp/ en twee uur later stapten we terug buiten om de "lange" tocht huiswaarts aan te vangen... Lang geleden dat ik nog zo laat "uit" geweest ben... Als kadootje besloten de buren vanmorgen om 7h30 hun oprit te laten openbreken, dus lang heb ik niet van mijn bedje genoten !Niettemin, ik vond het beregezellig én zeker voor herhaling vatbaar !
Toedelitoe (hihi, een insider) Fleur

1 opmerking:

Anoniem zei

De eethuizen worden steeds prestigieuzer, het wordt ook steeds aantrekkelijker om de verschillende ervaringen te lezen. Valt er nou nooit eens iets tegen? Of schrijf je daar dan liever niet over? 'k Moet in elk geval dringend weer eens naar Gent, zoveel is wel duidelijk!