woensdag 22 augustus 2007

Afl. 7 - Wildlife Down Under

Veertig miljoen jaar van afgezonderd leven van de andere continenten heeft Australië een unieke collectie van fauna en flora gegeven die nergens anders ter wereld terug te vinden is. Vandaag de dag beschikt Australië dan ook over een gigantische diversiteit aan planten én diersoorten. Zo zijn er op dit moment meer dan 450 soorten zoogdieren te vinden, 300 verschillende soorten hagedissen, 140 verschillende slangensoorten, 100 verschillende haaien, 750 vogelsoorten en meer dan 110.000 verschillende insecten waaronder 5.000 bijensoorten, 2.000 spinnenvariëteiten en meer dan 2.000 verschillende vliegen.

Vanzelfsprekend zullen wijzelf niet al deze dieren ontmoeten... Gezien ons relatief beperkt traject in Australië staan op onze agenda enkel ontmoetingen met kangaroes, koalas, verschillende vogels en wombats in de verschillende National Parks en wild life centers, we gaan pinguins kijken op Phillip Island bij Melbourne (waarover later meer) en op walvis- en dolfijnen"bezoek" in Nieuw-Zeeland bij Kaikoura (idem).

1 opmerking:

Anoniem zei

Kon je als souvenir maar een paar van die lieve schatjes meebrengen. Ik zou wel een koala willen, lijkt me leuk zo'n echt beertje in huis. Maar helaas is dat voor die beestjes weer niet erg prettig, dus moeten wij er maar naar toe gaan om ze te bekijken. Maar: foto's, wij willen foto's van jullie met de beestjes, in overvloed! T.