dinsdag 24 juli 2007

Afl. 1 - Sydney, the Harbour City

Sydney, de hoofdstad van de deelstaat New South Wales in Australië, is de grootste en oudste stad van het land. Eind 2006 telde deze wereldstad meer dan 4.300.000 inwoners.
Sydney kent veel en bijzondere bezienswaardigheden die uniek zijn in de wereld. Alleen al de ligging aan de oceaan met de prachtige haven en het geweldige klimaat maken Sydney erg aantrekkelijk. Iedereen kent wel het bijzondere Sydney Opera House, een absolute must see... Maar Sydney heeft nog véél meer attracties die vrijwel allemaal op loopafstad van elkaar liggen.

De Sydney Harbour Bridge is net als het Sydney Opera House één van de iconen van Australie. Vooral tijdens de viering van Nieuwjaar is deze imposante brug een enorme trekpleister vanwege het spectaculaire vuurwerk dat vanaf de brug wordt afgestoken. De Sydney Harbour Bridge, voltooid in 1932, verbindt het centrum van Sydney met het noorden van de stad.
Het Sydney Aquarium beschikt over de grootste collectie zeedieren van het land met ruim 11.000 exemplaren van zo'n 650 soorten leven in nagebootste habitats. Zo kom je er haaien, zeehonden, pijlstaartroggen en exotische vissen uit het Great Barrier Reef tegen als de lichtgevende moon jellyfish.
Het meeste spectaculaire van dit aquarium zijn de twee onderwatergangen waarin je het idee krijgt middenin de oceaan te staan!

And how about the food ? Sydney heeft voor de liefhebbers van gezond & vers veel te bieden. Dicht bij zee, met de beste ingredienten worden in Sydney niet te versmaden combinaties gemaakt die vaak ook nog eens uiterst betaalbaar zijn ook! Sydney heeft meer dan 200 nationaliteiten en biedt dan ook de grootste variëteit aan keukens in heel Australie. In China Town zullen we ongetwijfeld aan ons trekken komen met veel verse vis, heerlijke currys edm die ons aangeboden worden in een overvloed aan Chinese, Indiase en Vietnamese restaurants om de honger te stillen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vergeet de immodiums niet mee te nemen, met zoveel curries en ander exotisch voer ... T

Anoniem zei

een mooie stad
straks heb je nog te weinig tijd
om alles te zien