dinsdag 31 juli 2007

Afl. 4 - Canberra, Capital of Australia

Canberra is de hoofdstad van Australië en ligt in het kleine staatje Australian Capital Territory, op 300km van Sydney en 655km van Melbourne. Canberra is in 1908 als regeringsstad expres neergezet tussen Sydney en Melbourne om de rivaliteit tussen beide steden te stoppen. Tot die tijd vochten ze immers om als hoofdstad van Australië uitgeroepen te worden.
Canberra is een Aboriginalnaam die ‘verzamelplaats’ betekent. Canberra is het politieke en administratieve centrum van Australië. Ondanks het feit dat Canberra een ontwikkelde, moderne stad is, heeft ze maar een populatie van ongeveer 500.000 mensen. Naast de moderne architectuur van de regeringsgebouwen treft u in de stad een aantal musea aan, die zeker een bezoek waard zijn. De National Library aan de rand van het water is, net als de Houses of Parliament een echte must see :


2 opmerkingen:

Anoniem zei

En is er in Canberra ook nog iets leuks te beleven? T.

Anoniem zei

порно фотки молодых http://free-3x.com/ секс крупным планом с толстушками и малолетки free-3x.com/ сьотреть студенческое порно на онлайн [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]