maandag 21 mei 2012

The rain in Spain... did not stay on the plane !

Hallo luitjes ! 
Jaja, onze reisgezel Bart is goed gearriveerd en opgehaald in Santander afgelopen woensdag, maar hij heeft geen zon meegebracht vanuit Belgica ! Ondertussen hebben we al meer dan regelmatig een aantal druppels op ons hoofd gevoeld tijdens ondermeer onze bezoekjes aan de Picos de Europa, Oviedo, La Coruna en de kust op weg naar Santiago de Compostela, huidige stad van verblijf.
Bart is gisteren terug naar huis gevlogen, na een paar heerlijke dagen vol gespreksstof bij tapas en cervecas, lekkere cavaatjes en vooral ook veel moois onderweg ! De schoonheid van de Picos maakte er een bijzonder lange dag van zodat we pas laat in Cangas waren, zelfs voor de Spaanse eetnormen... de rit naar Oviedo de dag daarna langs de kust leverde ons de eerste dikke druppels op en de dag daarna naar La Coruna hebben we zelfs niet alles kunnen doen op de agenda wegens échte regenbuien... maar het gezelschap was aangenaam en dus vloog de tijd en dus de compagnie van Bart veel te snel voorbij !
De tapas missen je Bartje, het is nog niet te laat om het vliegtuig terug te nemen en ons voor een paar dagen te vergezellen voor een nieuwe voorraad ibérico !
En dan een woordje meer over Santiago, onze huidige bestemming én stad waarvan we ons allebei na een presentatie die we hier zelf over moesten geven in de Spaanse les, wel iets speciaals bij voorgesteld hadden... Wel, eerlijk gezegd, dat viel een beetje tegen ! Na een avondbezoekje gisteren al, vanmorgen opnieuw naar de Casco Viejo getrokken voor een meer uitgebreide verkenning, maar zoals de Michelin het correct stelt, als je de Praza do Obradoiro gezien hebt met haar grootse kathedraal heb je wel bijna alles gezien ! ALLES in deze stad draait rond haar kathedraal, de pelgrims en the others zoals wij ! Food is expensive en zeker niet van de verfijnde kwaliteit die we in San Sebastian en Bilbao hebben gevonden en behoudens een heerlijke uitzonderlijke tapasbar die we vanavond als afsluitend dineetje hebben gevonden, niet veel soeps gegeten en gezien hier, behalve inderdaad de kathedraal zelf die ronduit indrukwekkend is, zeker in haar grootsheid én de absoluut overweldigend blinkende beelden en andere ornamenten. Doodjammer dat de door Dirk besproken Portico de la Gloria al ruim drie jaar "in restauratie" is, waardoor toch een bijzonder deel van de kathedraal niet bekeken kan worden in haar volle glorie, maar al bij al mooi ! 
Had het weer nog een beetje meer meegezeten (in plaats van warmer wordt het kouder...)... Nu ja, de vooruitzichten zijn goed, en daar houden we ons aan vast, zeker nu we morgen opnieuw naar de kust trekken om tenminste één van de Rias Baixas af te rijden met het doel om tenminste één van de lokale wijnboeren met een bezoekje te vereren om onze eerste flesjes in te slaan !
Voor het eerst eens ons best doen om nog voor middernacht onder de wol te raken... In de juniorsuite die we geboekt hebben voor onze huwelijksverjaardag ligt het cama de matrimonio heerlijk ! Hasta Luego ! F&D

4 opmerkingen:

Ton zei

De dames in de familie kunnen tevreden zijn: dit is een verslag zoals het hoort. Nu de frequentie nog wat opvoeren! Veel plezier en vooral weer beter weer toegewenst!
Ton

Anoniem zei

Hello Kids,

Fijn dat we wat kunnen lezen over jullie reiservaringen. En wat leuk dat jullie samen met Bart een paar dagen opgetrokken zijn.
Hadden jullie dat al geregeld of was dat een gouden inval? We horen of lezen het wel.
Jammer dat het weer niet altijd meewerkt, maar het zal toch jullie vakantiepret niet bederven.
Wat gaan jullie proeven daar?
Hebben jullie een specialiteit op jullie lijstje staan?
Fijn dat de koffer groot is.

en...... mogen we gaan meeproeven?

Zoals al vermeld in onze eerdere mail, nog onze felicitaties met de trouwdag.
Hebben jullie dat nog gevierd met
bijzondere tapas of bijzondere gerechten?

Een mooi excuus om eens uit de band te springen.
Zijn er trouwens al foto's of heb ik die gemist?

Hier schijnt heerlijk de zon, en de temperaturen voor het Pinsterweekend zijn uitstekend, zo wordt voorspeld.
Misschien zakken we nog af naar de kust, maar niets geboekt.
We zien het wel.

Vanmiddag komt Paula eten bij ons, na de boel gekuisd te hebben bij jullie.

Hier gaat alles verder zijn gangetje.

Veel reisgenot en goed weer toegewenst.

Mams.

Anoniem zei

Ook van mij een hele mooie reis verder.En Portugal zal wel niet zo duur zijn als Spanje.Neem voor ons maar uit de streek van Porto een heerlijke fles rode port mee.

Liefs voor jullie beiden en tot de volgende keer.

Anoniem zei

juist lekker gegeten met een lekker wijntje
en buiten schijnt
de zon meer moet dat niet zijn
groetjes