zondag 27 mei 2012

Portugal here, Lisbon calling...

Inderdaad, lieve oudertjes, het heeft een beetje geduurd tegen dat we nog eens een berichtje hier konden plaatsen en dat is vooral te "wijten" aan tijdsgebrek en laat eten... Net als in beautiful Spain eten ook de Portugezen immers niet voor een uur of acht... en dus is het meestal niet al te vroeg wanneer we terug op onze hotelkamer geraken... en dan is de goesting om dan nog te beginnen aan een heel verslag vaak ver weg...
Maar voor zij die bezorgd waren om ons welzijn,... wel, we kunnen jullie geruststellen... we amuseren ons nog steeds bijzonder goed, zijn allebei net een paar knalrode kreeftjes, zeker op dit moment na een eerste dagje stadsbezoek aan Lissabon in de stralende zon en dat terwijl er een meer dan bewolkte lucht was beloofd... Gelukkig kunnen jullie thuis ook meegenieten van dit heerlijk weer... Wij kunnen alleen maar hopen dat het ook de komende twee weken (jaja, we zijn net over halfweg) zo gaat blijven, al moeten we dan wel dringend extra aftersun kopen, want het gaat snel met de Nivea-bus ! Maar helemaal niet erg...con mucho gusto !
Wat hebben we zoal gedaan en ervaren de afgelopen dagen ?
In de eerste plaats dat Portugezen, ondanks dat je er geen fluit van verstaat in de meeste gevallen, supervriendelijke mensen zijn, zeker in het vinden van hotels aan éénrichtingsstraten... Zowel in Braga als in Porto kwam de TomTom toch duidelijk tekort zodat we ergens op minder dan 1km van ons hotel, volledig in het duister tasten naar de ligging van onze eindbestemming... In het eerste geval kwamen we ruim na negen uur aan, bijna donker dus, maar een ouder rondwandelend echtpaar stapte zonder aarzelen bij ons in de auto om ons dan maar naar het hotel te gidsen met handgebaren en het beperkte Spaans dat ze kenden... In Porto hebben een paar zakenmannen tijdelijk de eenrichtingsstraat waar we niet inmochten "bewaakt" zodat we toch naar de onderliggende straat konden rijden en op minder dan één minuut voor ons hotel stonden... Nice people, really very kind ! Maar dat ze ook een "small" attitude kunnen hebben als ze zelf te laat hun resto opgestart hebben, en dan maar de deur recht voor je neus dichtdoen, ook dat hebben we vanavond hier in Lissabon meegemaakt.Tja, dan maar niet, alhoewel het restootje op zich supergezellig leek... dat is toch wel een beetje teveel van het goede... Nadat we vannacht om 4h30 mochten meegenieten van de thuiskomende feestvierende Fransen op onze gang ! Na het afgaan van hun brandalarm werd het iets kalmer, maar pas tegen 6h30 moesten ze hun vliegtuig halen en waren wij ook klaarwakker ! Uitgebreid douchen dan maar,... en uitkijken naar het ontbijt, maar ondanks de standing van ons hotel... Geen echte winner ! Volgende keer een ander hotel hier dus... maar dat is niet het belangrijkste hé !
Na een middeleeuws rondje gisteren van Fatima naar Batalha, Alcobaca en Obidos in stralend weer vandaag Belém en Alfama verkend, grotendeels te voet en met de metro en tram, tussenstand blaren bij Fleur staat inmiddels op 3, maar dat houdt ons niet tegen er flink van te genieten met op tijd en stond een lekker biertje of verfrissende cocktail in de schaduw op een terras ! We hebben al een paar leuke flesjes in de auto ingeladen voor thuis... 
Overmorgen vertrekken we vanuit Lissabon de Algarve in voor een ontspannende tweedaagse ! Benieuwd of ook deze streek ons kan boeien, ... In de mate van het mogelijke, houden we jullie op de hoogte !
Besos de Lisboa ! Fleur en Dirk

3 opmerkingen:

Ton zei

Hoera, weer eens een nieuwsbericht vanaf het Iberisch schiereiland. Blij dat het weer jullie nu ook goed gezind is, en dat de zon niet gelijk met jullie vakantie heeft genomen. Het Portugal-deel leest zich als een reis vol vaderlijke herinneringen, met al die prachtige Mosteiros en dat gigantisch volslagen idiote Fatima. Zijn jullie nog op de knietjes rond het kapelletje gekropen? En was de Mosteiro van Batalha niet mooi, alleen nog te overtreffen door de Mosteiro dos Jeronimos in Belem, Lissabon?
Jullie eten toch niet teveel he, dat we jullie beide weer als tonnetjes zo rond terugkrijgen. Eén Ton is meer dan genoeg, dat ben ik altijd nog!
Qua flesjes: mag ik jullie eraan herinneren dat vaderdag opkomt? Overigens ligt hier ook een Londen's feestbeest op jullie te wachten.
Voor de verdere reis naar de Algarve en Andalusia heel veel plezier en vooral blijvend goed weer toegewenst! Tot gauw, dikke kus, en een groet aan Casa Charneca.
Ton

Ton zei

Trouwens, weinig Lisbon - Brussels - Hilversum calling gedurende het Eurovisie Songfestival. Zweden is een goede en terechte winnaar, al hadden de Russische omaatjes mijn uiteindelijke voorkeur.

Anoniem zei

blij te horen
dat het jullie goed gaat
geniet er maar van

groetjes