donderdag 22 december 2011

A last HOT hello from Hua Hin

Jaja, onze vakantie loopt jammer genoeg al op haar laatste benen... We kruipen naar het einde toe, uitkijkend naar Kerstmis thuis, maar wat we toch allebei weer gaan missen is het lekker samen de dag doorbrengen, genieten van écht heerlijk weer en eten hier, en de relaxtet sfeer van niets moet en alles mag die we weer gaan inruilen voor ons jachtig leventje thuis !

Zonet zijn we nog even lekker over de Night Bazar gewandeld voor de laatste souvenirtjes en hebben we nog even écht Thais gegeten in een straattentje, lekker rechttoe rechtaan, maar zo vinden we ze niet bij ons... Het zal terug wennen worden aan dat Belgisch eten... geen aardappel gezien de afgelopen twee weken, en vooral chicken en sea food hebben hopelijk de weegschaal in gunstige stemming voor de feestdagen gebracht !

Wat hebben we de afgelopen paar dagen nog allemaal gedaan ?

In Chiang Mai zelf zijn we een dagje zelf de berg opgetrokken met een privé songtaew om Doi Suthep, een bergdorp en een bloemenpaleis te gaan bezoeken. Dirkie had weer goed onderhandeld over de prijs zodat we alle tijd hadden om één en ander te bekijken, maar we hadden sterk het vermoeden dat de chauffeur het op het einde wat lang vond duren, gezien hij eerst onze laatste tempel niet kende en toen we aandrongen er opeens wel naar toe kon rijden... Bleek achteraf gewoon dat hij te laat kwam om zijn klein schattig dochtertje op te halen, maar bon... die hebben wij dan ook leren kennen ineens !

Onze laatste dag in Chiang Mai zijn we naar het hoogste punt van Thailand geweest, oftewel het Doi Intanon National Park. Aangename trip met goede gids in aangenaam gezelschap, paar mooie watervallen gezien en natuurlijk de berg zelf... het is daar een stukje frisser dan in Chiang Mai zelf, maareh... toch nog meer dan behoorlijk heet als je moet wandelen !

En dan dus met vliegtuig en aansluitende transfer hier naar Hua Hin. Een kleine badplaats een drietal uur rijden van Bangkok, niet mis, maar ook niet hyperhip ! De tijd lijkt hier soms een beetje stil gestaan te hebben en aan de andere kant zijn er dan weer de enorme strandresorts waarbij de gasten volgens ons hun hotel niet uitkomen... Gisteren hebben we een tuktuk gecharterd om ons naar een teakwood paleis te voeren buiten de stad en naar Monkey Mountain, met zicht op Hua Hin zelf. Mooie uitstap en laat in de middag lunch in de zon op een terras boven de zee was best te pruimen...

Om een lang verhaal kort te maken, want het is hier nog erg vroeg in de morgen : We hebben het hier in Thailand bijzonder naar onze zin gehad en al besloten ondertussen dat dit zeker niet ons laatste bezoekje zal zijn aan dit land. Het heerlijke weer en eten en de aangename bevolking maken dit land tot een ideale winterbestemming. We hopen thuis helemaal in de Kerst en Eindejaarssfeer te raken, want tot voor twee dagen hadden we die hier helemaal niet... Sawadee Ka in Brussel tomorrow, hopelijk vinden we een trein die ons naar huis wil brengen ! ;-) Fleur&Dirk

3 opmerkingen:

Ton zei

Goedemorgen levensgenieters uit noordwest Europa, waar de winter steeds nog maar niet gekomen is en waar nu werkelijk de donkere dagen voor Kerstmis zijn ingetreden. Bereid u dus maar voor op het ergste bij terugkeer, want uit jullie verhaal is wel duidelijk wat voor fantastisch gevoel jullie in Thailand gekregen hebben.

Ik hoop wel dat jullie Hua Hin hotel niet tsunami-gevoelig is, want eerlijk gezegd is dat wel de herinnering die het eerst bij mij opkomt bij een Thais strandverblijf. Niet dat ik zelf ooit verder ben gekomen dan Bangkok, maar ik moet er niet aan denken wat de slachtoffers en nabestaanden van Tweede Kerstdag een aantal jaren terug hebben moeten doormaken.

Olifanten? Tijgers? Kroko's? Niets van dat alles, geen beestjes deze keer? Ik blijf het vragen tot ik weet waaraf en waaraan.

Nou dacht ik toch dat jullie morgen (zaterdag) pas terugkwamen naar het Belgenland, maar wat jullie in een posting, die hier op donderdag 22 december wordt aangeduid, als "morgen" aanduiden, kan natuurlijk best op vrijdag geschreven zijn, dus naar zaterdag wijzen.

Wij gaan in elk geval de voorbereidingen treffen om op zondag tussen 12 en 12:30 op te duiken in Deinze. Met Oma in een nieuw truitje of vest gaat dat wel lukken.

Nog heel veel plezier op jullie laatste dag in Siam (de oude naam voor Thailand, zoals wellicht bekend), een heel goede thuisreis toegewenst en tot zondag!

Dikke kus, Ton

Anoniem zei

Lieve schatten,

Wij lezen de reactie op jullie verhaal met een tijd daaronder van 04.49 uur? Moet dat correct zijn?
Wij liggen dan nog lekker op een oor.....
Hierbij dan rond het middaguur, zo rond de klok van twee onze reactie op jullie relaas:

Wij hebben heel sterk de indruk dat jullie super genoten hebben, en hadden al vanaf het eerste verhaal de indruk dat dit niet jullie laatste kennismaking met Thailand zou zijn.

Zo enthousiast, we hadden de induk dat we er zelf bijna bij waren.

Heel nieusgierig naar jullie live verhaal, en weer blij als we jullie weer in de armen kunnen
sluiten.

Je komt wel in Kerstsfeer hoor...
Het weer zegt dan wel geen sneeuw, maar het weer is zacht hier, en de treinen rijden weer. In de kranten kon je duidelijk lezen dat veel Belgen absoluut niet achter de staking stonden, dus het was eigenlijk het beoogde succes.

Pretiige terugreis gewenst en tot
morgen.

We horen wel even als jullie weer thuis zijn.

Liefs, en dikke vette knuffels van ons beiden, en een vette poot van Pommetje en Bolleke.

Corry en Harry.

sluiten.

Ton zei

Welkom thuis!