zondag 14 februari 2010

Valentine Visitors...

Vandaag ons helemaal culinair laten gaan om onze bezoekers eens heerlijk te verwennen... In het kielzog van onze allerliefste oma, kwamen Tante Stien en Ome Henk ons eindelijk nog eens met een bezoekje vereren. En gezien de "oudjes" geen van allen nog over een auto beschikken had Father Ton zich aangeboden om de haal- en brengservice te verzorgen én natuurlijk om tegelijk dochter en schoonzoon met een bezoekje te vereren... Oma verraste ons... met een uit de kluiten gewassen blauw oog na een onzachte aanraking met de deur van de schuur, paps verraste ons met een lekkere fles Amarula en some very nice African Art, maar de absolute topper kwam van Stientje en Henk die een doos heerlijke La Bohème Pralines meebrachten...Na een apéro de luxe, geprofiteerd van de winterse omstandigheden om versgemaakte tomaten- en/of spinazieroomsoep aan ons bezoek te "verkopen", samen met belegde broodjes én een uitgebreid dessertbuffet met koffie en onze inmiddels overbekende speculaastiramisu... Ondertussen was het buiten gaan opnieuw gaan sneeuwen,... Een hapje en drankje én uitgebreide verhalen van vroeger... Soms zou je willen dat je een hele middag een filmcamera aan je plafond had hangen... Géén Valentijnfilm met zeemzoete verhalen, maar right back naar de jaren 50 oer-romantiek van werken als dienstmeisje om te sparen voor hun huwelijk, naar oma Breda die voor de aankoop van stof voor een trouwjurk éérst de boer in de buurt moest omkopen voor roomboter omdat de stoffenwinkel letterlijk "boter bij de stof" wilde... Géén Valentijnsdag, gewoon doodgraag zien ! We hebben ervan genoten van hun romantische verhalen...

4 opmerkingen:

Sander & Liesbeth zei

Fleur en Dirk, wat lief om iedereen zo te verwennen met een gezellige middag en lekker eten. Ik weet zeker dat iedereen er heerlijk van genoten zal hebben.
En Ton natuurlijk niet te vergeten, ook bedankt voor je inbreng want zonder organisator en chauffeur zijn al die oudjes inmiddels behoorlijk immobiel geworden. Over een paar maanden zijn wij er ook weer en zullen we ons aandeel in de uitjes ook zeker weer gaan inbrengen, ook wij genieten altijd met volle teugen van de familie gezelligheid!

Ton zei

Het was inderdaad ouderwets gezellig en alle deelnemers waren optimaal in vorm. Nog vermelding verdienen de uitvoerige aandacht voor het dikke prachtige fotoboek van de reis die Fleur en Dirk naar Zuid-Afrika maakten, en natuurlijk hét onderwerp: de nieuw aangeboden zorgwoning voor tante Stien en ome Henk, die na zo'n vijftig jaar Oude Bogerd nu toch nog eens (moeten) gaan verhuizen. Groot punt van zorg: waar tante Stien, met twee slaapkamers in haar nieuwe woning, met haar bed naar toe moet ...

Absoluut voor herhaling vatbaar!

Ton zei

Gastvrouw en gastheer waren ook heel goed in vorm, en we hebben dan ook genoten van een heerlijke ontvangst. Hartelijk dank jullie saampjes voor alle lekkers en vooral voor de geweldige gezelligheid!

Fleur & Dirk zei

Het was écht een plezier om ze zo te zien genieten ! Lies, ik reken erop dat als je opnieuw in NL bent dat je nog eens met hen naar hier komt, ik denk dat ook jullie nog nooit goed en wel in Deinze geraakt zijn... Shame on You !
Geniet van de Olympics daar in Canada ! Tot binnenkort eens ? F&D