zondag 5 juli 2009

Zonnebaden in de Baie de Somme...

Vorig weekend zwaar genoten van een zonovergoten bezoekje aan de Baie de Somme. Het vriendenclubje van de Unief waarmee we nog steeds proberen op min of meer regelmatige basis proberen nieuwe culinaire geneugten te ontdekken, was dit jaar tien jaar afgestudeerd én dat moest gevierd worden !
Onze bestemming : Twee huisjes in Domaine Du Val, een kleine "style Center Parcs" (nietwaar Koentje?) met een twintigtal huisjes gelegen in Grand Laviers in de Baie de Somme, in de schaduw van Abbeville, stad die bij nader inzien niet zoveel speciaals te bieden had... en die we dus helemaal niet hebben bezocht.
Nadat de eerste zes van ons in de vroege vrijdagavond op bestemming geraakt waren, besloten we ons na een welkomsdrankje richting Abbeville te begeven om iets te gaan eten... De receptie had ons een adresje aan de hand gedaan waar ze (dixit) zelf nog nooit geweest was, maar waar het geweldig eten was... Hmm... Wisselende gevoelens bij het uitstappen, toch maar naar binnen gegaan én eerlijk is eerlijk, was best goed te doen ! Nog voor we de kaart kregen een Salade de Bienvenue onder onze neusjes geschoven én dan maar snel de keuze maken uit de Grieks getinte kaart met brochetjes, moussaka, maar ook pizza en pasta... Beetje raar, maar het eten was lekker ! Zeker ook de Sex on the Beach-cocktail ons aangeboden door Stef, geslaagd en wel met onderscheiding voor zijn fiscale EHSALstudie ! Doe zo voort Stef, chapeau ! Ondertussen waren Koen&Co ook ter plaatse dus snel terug naar huis waar de tafels en stoelen in t midden van straat gezet werden om met de laatste paar flesjes champi te toasten op de verjaardag van Koen ! Toen het écht te koud werd rond een uur of twee 's nachts toch maar onze beddekes opgezocht... Dit zou een leuk weekendje worden, de start was veelbelovend !
Zaterdagmorgen na een écht Frans ontbijt (stokbrood met Nutella) met twee auto's richting Amiens voor een kort stadsbezoek en lunch in de haven... In tegenstelling tot vrijdag was de zon nu uitgebreid van de partij, hetgeen ons al snel een gezond rood kleurtje opleverde, kleurtje dat we trachten om te zetten in bruin tijdens het laat-middagaperitief opnieuw op ons terras ! Sommige dappere zielen besloten tot een zwempartijtje terwijl de rest al kaartend of babbelend genoot van de zon... Moesten we écht 's avonds nog naar Saint-Valéry ? Jaja, toch wel... want we wilden nu wel graag eens de echte Somme-baai bezoeken en het terugtrekkende water met eigen ogen aanschouwen ! Bijzonder geslaagd bezoekje waar we vooral van overhouden dat ons Koentje een oneindig charmeurke is voor een chique man van een splinternieuw lounge-hotel waar de mojito's en vooral de Irish Coffee véél te duur waren ! Enkele schitterende fotootjes getuigen échter van een even schitterende sfeer, dus opnieuw een gezellig avondje dat we allemaal nog wel een paar jaar zullen herinneren ! Zondag was er dan ook al veel te snel, en nadat eenieder de terugtocht individueel aanvatte elkaar toch nog tegengekomen voor een snelle stop in Le Touquet... Een beetje vergane glorie, jammer genoeg ! Eindconclusie : Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar, wij hebben ons goed geamuseerd ! Mooie streek in aangenaam gezelschap, een superstart van een hopelijk zonnige zomer !

1 opmerking:

Anoniem zei

zo te zien was het heel
leuk
veel plezier
zo moet het zijn