woensdag 24 juni 2009

Stevig van de grond op Texel...

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover... Ons langverwacht weekendje Texel in het goede gezelschap van oma, Ton en Paula met als hoofddoel voor ondergetekenden een heuse vliegdoop als piloot op zaterdagmiddag !
Vrijdag goed op tijd vertrokken voor ons rondje Nederland waarbij we oma opnieuw hebben laten kennismaken met achtereenvolgens het Muiderslot in volle glorie, het Volendam van Jantje Smit en de gele kaasbolletjes van Edam ! Heerlijk genoten van de warme zon op een terrasje én zoals het de echten betaamd ons helemaal laten gaan in de lokale visspecialiteiten ! Oma zat te smullen van haar broodje gerookte paling en ook ons bordje kibbeling smaakte naar meer...
In de late middag dan de boot op naar het eiland Texel om daar amper een ruim half uurtje later in te checken in ons hotel voor de komende twee nachten, De Smulpot, zichzelf omschrijvend als een café-restaurant waar de Brabantse gezelligheid hoogtij viert én ja, we kunnen dit bevestigen ! Overheerlijk Texelse specialiteiten gegeten op vrijdagavond, gaande van Texelse uiensoep van regenwater tot een stoofpotje van Texels lam, de tomatensoep volgens oma's recept, en wat nog meer mogen zijn... Tijdens het kaarten uitgebreid hierover nagekaart,... We waren duidelijk "in vorm" want we sloten de bar die vrijdagavond... Met niet in de laatste plaats oma, die prominent aanwezig zichtbaar genoot van een paar rode portootjes op verplaatsing !
Na een ochtendlijk bezoek op zaterdagmorgen aan Ecomare, het opvangcentrum voor zieke en bejaarde zeehondjes, maakte het gezelschap zich -na een opnieuw visrijke lunch- klaar voor ons moment suprème ! Zowel Dirkie als ikzelf kregen vliegles en mochten na het opstijgen door de piloot (met Top Gun-allures) op een hoogte van 1500 ft. zelf de stuurknuppel ter hand nemen... Man, in één woord: kicken ! Mijn liefste bleek een waar natuurtalent terzake (zoals het een échte stoere man betaamd) en ik genoot ervan om er wat meer spanning in te brengen door hoog en laag te gaan vliegen, wat truukjes uit te (mogen) proberen, druk proberend om maar zo recht en evenwijdig mogelijk met de denkbeeldige horizon te blijven vliegen...
Dit smaakte bij beiden zonder twijfel naar meer ! Zonde dat een uur maar zo kort is, en dat het zo'n dure hobby is... We'll certainly be back for more !
Zondag goed gestart met een vroeg bezoekje aan Den Helder om dan de beide dames mee te nemen voor een afsluitend rondje Friesland on the way back home to Limburg ! Jammer dat Texel zelf toch wel een héél stukje rijden is,... anders zouden we zeker op korte termijn er nog eens een weekendje op uit te trekken om in dit fietsparadijs van het landschap te gaan genieten... Vanop land, via zee en vanuit de lucht : we certainly enjoyed it !


1 opmerking:

Ton zei

"Ik spring uit mijn vliegmachien ... alleen maar om jou te zien ..."

De vlieglessen waren verjaardagskado van vorig jaar.

Voor dit jaar komen de verjaardagskado's er binnenkort aan.

Vandaag is jullie vierde huwelijksverjaardag. Daarom: van harte gefeliciteerd!

HIEP, HIEP, HOERA!!!!!
(De uitroeptekens zijn van Corry afgekeken ...)

Enne ... mooie foto's, trouwens! Wie van jullie lijkt er toch zo op die zeehondjes?