donderdag 7 februari 2008

Voor u getest : Grand Café Horta in Antwerpen

Afgelopen donderdagmiddag had ik het plezier om, na het geven van een vorming voor Private Banking in het Osterriethhuis op de Meir, samen met een paar collega's aan tafel te gaan voor een lunch bij brasserie Horta, gelegen pal naast de Stadsschouwburg in het hartje van de Scheldestad.
Omdat we met zijn vijven waren én niet gereserveerd hadden, werden we vriendelijk verzocht een kwartiertje te wachten aan de majestueuze bar alwaar we, onder het genot van een lekker glaasje wit, al een blik konden werpen op de uitgebreide menukaart. Amper vijf minuutjes nadat we besteld hadden, konden we aanschuiven aan een tafel in het benedengedeelte van het restaurant, alwaar opnieuw razendsnel de bestelde hoofdgerechten op tafel verschenen. In de glazen werd, mede op mijn aanraden, een stevige rode wijn uit New South Wales Australië geschonken, een lekkere begeleider zowel voor de door mijn tafelgenoten gekozen pasta's, het Angus tussenribstuk als voor mijn eigen salade met lauwwarm zalmspiesje. Stuk voor stuk lekkere gerechten in redelijke porties geserveerd op voorverwarmde borden en met zin voor t zicht... De bediening vond ik persoonlijk niet om over naar huis te schrijven, maar was correct zonder meer: onze glazen werden tijdig bijgevuld, ondanks de middagdrukte én ondanks de grootte van het restaurant heb je niet dat idee...
Om een lang verhaal kort te maken : Horta is een combinatie van pretentieloos eten in een bijzonder aangenaam art deco-interieur, niet goedkoop, niet overdreven duur, maar mede door de unieke ligging de bestemming bij uitstek om komende zaterdag het voorspel te verzorgen van onze jaarlijkse girls night out in the town, the Pink Ladies Grease Night waar ondergetekende bijzonder naar uitkijkt !

Geen opmerkingen: