vrijdag 9 november 2007

Melbourne calling...

He Mates !
Eerst en vooral: dank je wel voor de leuke berichtjes die we altijd van t thuisfront in de meest ruime zin van t woord ontvangen ! Ze zijn een welgekomen nieuwsbrief en zorgen ervoor dat we tenminste een beetje op de hoogte blijven van jullie doen en laten... Keep up the good work, wij proberen van hieruit hetzelfde te doen !
Na de eerste fotootjes erop gezet te hebben in een Middeleeuws cyberwinkeltje met mysterieuze geuren in Lakes Entrance, even getest te hebben en ontdekt te hebben dat één en ander wel heel lang duurt hier Down Under, nu vanop de hotelkamer in Melbourne om een achter de laptop alvast een tekstje voor te bereiden om voor jullie op t net te smijten...
Zoals gezegd, na twee verwennachtjes in Bayview House B&B (een echte aanrader !
) én een hele dag wandelen in de zon van Wilsons Promontory National Park zijn we aan onze laatste etappe begonnen: nog 2 1/2 dag Melbourne én dan opnieuw op t vliegtuig naar Christchurch, Nieuw-Zeeland.
We hebben besloten morgenochtend al afscheid te nemen van ons witte huisdier, een Toyota kweetnie wadde om op die manier de laatste dag optimaal te kunnen genieten van Melbourne City, zonder ons zorgen te moeten maken hoe we dan wel de auto op tijd kunnen inleveren. We gebruiken hem toch niet hier aan Southbank, waar het gezellig toeven is op één van de terrasjes aan het water.
Na ontmoetingen eergisterenavond bij zonsondergang (Waaaw ! Ik stond op minder dan een meter van een grote uit een meertje drinkende kangaroe... normaal vliegen ze weg als ze je zien komen) en gisteren met kangaroes, wallabies én inderdaad zelfs twee emoes (een soort grote
struisvogel) zijn we vandaag begonnen aan een rondje kust, via de Dandenong Ranges naar Melbourne. Mmm... een héél ander landschap ineens, na bergbeklimmen en diepe dalen (ook fysiek voor Fleur haar kuiten) vandaag hoge kliffen, met prachtige zandstranden waar het water nog zo helder is dat je elke steen op de bodem kunt zien liggen... Dirk heeft natuurlijk ook hier een uitdaging van gemaakt door hier en daar wat klim- en vliegwerk te verrichten (bewijs later), maar ikzelf heb besloten de voetjes droog te houden om er tenminste voor te zorgen dat jullie van t thuisfront mee kunnen genieten van al het moois !
Op ons programma de komende twee dagen nog ? Morgenmiddag vertrekken we op onze eerste georganiseerde excursie naar Philip Island, en overmorgen hopen we wat door Melbourne te hoppen om nog wat sightseeing te doen... We moeten rond een uur of vier op t vliegveld zijn, dus...
O ja, voor Christel C en Chantal nog even meegeven dat Jamie Oliver ook hier met nieuw boek en alles een grote hit is, en ik dus al meer dan in de verleiding ben geweest één en ander aan te kopen, maar heb moeten bezwijken voor de strenge ogen van mijn mannetje die al hardop aan t denken was over het gewicht van onze bagage... Damn, maar ik zal nog proberen hem te overhalen !
Stevige groet van ons allebei !
Fleur en Dirk

3 opmerkingen:

Ton zei

Wat een heerlijk verhaal, alsof we er zelf bij zijn! Op deze manier is het echt leuk als je kind en schoonkind daaronder op vakantie zijn!

De eerste (?) kaart (kan immers ook de enige zijn ...) is vandaag al aangekomen, voorwaar een snelle prestatie. Maar ja, onze (nou ja, onze) TNT is dan ook van oorsprong een Ozzie-firma! En met een wombat-postzegel erop ... breng je zo'n beestje voor me mee? Hartelijk dank, en doe zo voort!

TIP: Zeker als je boeken koopt: pak ze stevig in (of beter nog: laat de boekhandel ze stevig inpakken) en stuur ze per zeepost naar huis. Kost niet veel, ze zijn wel zes weken onderweg, maar het spaart je het sjouwen, en je kostbare vrije kilogrammen in de lucht.

Anoniem zei

Hello jullie aan de andere kant van onze aardbol. Hier is alles prima in orde. Ik profiteer ervan nu de 2 kapoenen in diepe rust zijn. Deze nacht is de eerste najaarsstorm over ons landje getrokken met stevige windvlagen en veel regen. 't is eens wat anders dan 30° en meer, hé. Wij hebben jullie kaartje ook ontvangen begin deze week.
Nog heel veel plezier en geniet ervan.

groetjes
Helga

Anoniem zei

hey

ben heel blij
dat jullie zoveel beleven
en zien en we alles kunnen meebeleven
zo reizen we ook een beetje mee
aan de andere kant