zondag 2 september 2007

Afl. 9 - Onze eerste excursie : Phillip Island

Vanuit Melbourne zullen we begin van de middag opgehaald worden voor een halve dag excursie naar Phillip Island, een prachtig zandeiland op 2 uur rijden ten zuidoosten van Melbourne. Dit eiland is vooral bekend vanwege z’n pinguïns en zeehondenkolonies. Rond zonsondergang komen de pinguins in grote getallen de zee uitwaggelen, een ware “penguin parade” die elke dag een groot aantal toeschouwers lokt.

Voorafgaand aan ons bezoek van de Penguin Parade gaan we eerst een bezoek brengen aan een echte historische Aussie veeboerderij, Churchill Island en het Koala Conservation Centre ter plaatse. Daar kunnen we tussen de boomtoppen door een wandeling maken om zo de koala's in hun natuurlijke habitat te zien. Daar deze schattige wollebolletjes ongeveer 20 uur per dag slapend en luierend de dag doorbrengen is dit de mogelijkheid bij uitstek om de nationale mascotte van Australië up close and personal een bezoekje te brengen.
Rond zonsondergang verplaatsen we ons dan naar een soort van privé-platform om samen naar de thuiskomst van de little penguins te kijken... Letterlijk en figuurlijk, "little" want deze kleine kotertjes zijn met hun 33cm de kleinste soort van de 17 soorten pinguins op de wereld. Elke avond hobbelen zij naar hun slaapplaats in de duinen, daar waar moedertje de vrouw wellicht op hen wacht met de nieuwe voorjaarskroost.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mocht je nu niet willen opvallen tussen deze waggelende beestjes, dan neem je het beste voor ieder een nonnenpak mee uit het Belgenland. Pinguins hebben overigens een zeer uitgesproken en monogaam liefdesleven, dat heeft de pinguinoppasser van Artis me eens verteld, dus het is een voorbeeld voor jullie beiden: blijf dus maar een nachtje logeren, als je toch je nonnenpak hebt aangetrokken. Ja, en die koala's: snoetjes zijn het! T

Anoniem zei

Wat een schatjes, he....
Je zou ze zo in je douche kunnen zetten.
Volgens mij hebben ze een hoge aaibaarsheidsfactor, zo lief....

Maak er zeker maar wat foto's van: een vergroting voor mij zit er misschien wel in.
Voor de douche in het nieuwe huis.