zondag 9 september 2007

Afl. 11 - Christchurch, the Garden City

Christchurch is met ruim 330.000 inwoners de grootste stad van het Zuidereiland en toegangspoort tot de schitterende omgeving. De stad doet bijzonder aan Engeland denken dankzij de vele Victoriaanse gebouwen en keurig onderhouden parken en wordt, mede vanwege zijn prachtige botanische tuin en parken, ook wel de tuinstad van Nieuw-Zeeland genoemd.
Tegenwoordig lijkt Christchurch een moderner jasje te krijgen. Innovatieve kunstenaarsgezelschappen drukken steeds meer een stempel op de stad en organiseren artistieke evenementen en festivals. Het uitgaansleven lijkt bruisender te worden met de komst van trendy bars en cafés, bijvoorbeeld op Cashel St en High St. Christchurch wordt ook steeds vaker geroemd om de diverse culinaire hoogstandjes en de goede restaurants rond Oxford Terrace.
Eén van de leukste plekken van Christchurch is Cathedral Square, midden in het centrum van de stad. Het plein wordt omgeven door historische gebouwen als de Christ Church Cathedral, het renaissance Old Chief post Office, het voormalige Government Building, het schitterende Edwardiaanse Regent Theatre en het Gothic Press Building. Er is hier de hele dag van alles te zien en te beleven. Op het plein staan verschillende fruit- en bloemenstalletjes en kunstenaars verkopen er hun werk. Tussen de middag is Cathedral Square de 'speaker's corner' van Christchurch. Dan treden er de meest wonderlijke sprekers op sinaasappelkistjes en keukentrapjes op die hun boodschap verkondigen. De beroemdste van dit stel is de Wizard of Christchurch. Op werkdagen om klokslag 13.00 verkondigt deze chauvinistische Nieuw-Zeelander al meer dan 25 jaar op een humoristische manier allerlei vervloekingen en orakels.

1 opmerking:

Anoniem zei

Als de mensen van Christchurch maar niet net zo hypocriet zijn als hun Engelse tegenvoeters. Al vrees ik het ergste, wanneer ik de tekst lees ... Waar blijft het eigen verstand wanneer je je uitsluitend (en onnadenkend) laat regeren door hoe het hoort! Een stad vol Hyacinths Bucket??? Ben benieuwd hoe jullie het daar vinden, met al die kéurige tuintjes ...