zaterdag 9 april 2011

Start preparing our next voyage...

Nu we eenmaal goed en wel terug zijn uit Zagreb, het voorjaar meer dan ooit in het land is (héérlijk!), en de eerste valling min of meer achter de rug, steken de reiskriebels weer meer dan ooit hun stekeltjes op én dus... Hoog tijd om er opnieuw in te vliegen om onze volgende nu toch wel grote(re) uitstap voor te bereiden ! California here we come !
Jaja, we gaan opnieuw terug naar de States ! Onze allereerste grote reisbestemming bracht ons al naar de Oostkust, daarna bij onze huwelijksreis een eerste reeks National Parks én ons laatste bezoek tot op heden aan Canada en de streek van Seattle deden ons hart terugverlangen én gezien de momenteel bijzonder gunstige koers van de dollar : DOEN ! Bovendien moesten we dit jaar op zoek naar een bestemming met lekker weer als t ook bij ons voorjaar is... In tegenstelling tot vorige jaren is in september op vakantie gaan dit jaar geen optie, noch bij Arcelor, noch bij Dexia, maar niet getreurd: The sun already shines in San Francisco !
Wat gaan we dit jaar doen, van 18/5 tot 11/6 ?
We starten opnieuw in Las Vegas (net als in 2006) om een reeks NP te doen die we al eerder deden, in combinatie met natuurlijk ook nieuwe zoals Arches National Park en Canyonlands bij Moab. Daarna recht omhoog naar Yellowstone, niet direct op de route, maar een park waaraan we allebei zodanig leuke herinneringen hebben dat we er absoluut naar terug willen om de nieuwe vulkanische activiteit te bekijken én de geisers zoals The Old Faithfull nog eens te zien sprayen in de stralend blauwe lucht. Na een uitgebreid bezoek zakken we vervolgens af naar Salt Lake City om vandaar met een avondvlucht richting San Francisco te gaan. Een paar daagjes Golden Gate City, dan voor een lange dag naar de Nappa Wine Valley om vervolgens door te gaan naar Yosemite NP, Kings Canyon & Sequoia National Park waarna we doorreizen richting filmstad LA. Daarover hebben we al een hele reeks uiteenlopende verhalen gehoord van héél leuk, tot één grote toeristenpoel, we zien het wel, optioneel willen we graag naar Disneyland en daarna op kousenvoeten terug naar Las Vegas herself. Om onze vakantie in stijl af te sluiten willen we daar nog graag naar Cirque du Soleil op de Strip... het zal nog een beetje zoeken worden naar de leukste show (er spelen er denk ik wel een stuk of zes verschillende...), maar eerdere ontmoetingen met Cirque waren om van te smullen dus! A big trip to memory lane with lots of new exiting moments : we can hardly wait...

1 opmerking:

Ton zei

Oef, al het tweede berichtje dit jaar op de blog ... gefeliciteerd! Het ziet er weer als een volgeladen rondreis uit, dat jullie na zo'n vakantie uitgerust terugkomen wil er bij mij niet in. Dirk heeft het toch maar getroffen met zo'n geboren tourorganisator als echtgenote.

Heel veel voorpret toegewenst (dat is zoals bekend het halve werk). En voor moeder Corry veel sterkte, nu is het een kunstheup, het volgende worden waarschijnlijk klappertanden (hihi). Maar in alle ernst: ik duim ervoor dat komende donderdag alles perfect gaat en je daarna weer snel als een kievit door het leven kunt.