vrijdag 16 april 2010

Ayoba Johannesburg !

... oftewel COOL Johannesburg ! Met die leuze worden de Zuid-Afrikaantjes hier doodgegooid minder dan drie maanden voor de start van het WK ! Alle stadions zijn "bijna" klaar, er wordt overal nog met man en macht gewerkt om wegen, straten, treinstations én de stadions zelf tip top in orde te maken voor hét grote feest ! Dankzij TomTomTon hebben we gisteren een serieuze verkenning van deze wereldstad gemaakt, vol contrasten, speciale wijken maar vooral bij tijd en wijle beangstigend veel mensen !
's Avonds onze aankomst goed gevierd met een heerlijk dineetje op het Nelson Mandela Square, waar de Butcher Shop & Grill onze smaakpapillen heeft verrast ! Fredje heeft zijn eerste "wild" ervaring achter de rug in de vorm van springbokcarpaccio, ondergetekende heeft zich opnieuw bij haar voorgerechtje de heerlijke ribs meer dan laten smaken ! Het was een vermoeiende dag, maar wel geweldig om op zo'n korte tijd zoveel van deze sprankelende omgeving in ons op te nemen.
Vanmorgen al vroeg onderweg naar de Crocodile Farm, waar de eerste schokkende ontmoetingen werden gepland met slang, babycrocs en grotere exemplaren... Koen en ikzelf waren voor de grote slang toch wel op ons hoede, enkel Fredje durfde het héle gamma aan ! Chapeau !
In het daaropvolgende Lion Park geweldige ontmoetingen gehad met de leeuwen, door de meesten van ons bijzonder gesmaakt al was dat bij Fred net iets anders: hij werd bijzonder gesmaakt door de lokale lion cubs ! In de middag stond Pretoria op t menu, lekker geluncht en daarna als een échte haas naar de rest van de bezienswaardigheden... Nu effe thuis, straks op verkenning in Melville, de kunstenaarswijk van Johannesburg op zoek naar iets lekkers om te eten... We'll keep you posted !

2 opmerkingen:

Fleur & Dirk zei

Nou Fleur,
We hadden nochtans een afspraak voor het hele gamma.
Snik nu ben ik wel ongoocheld....

Geniet er maar van !!!

Kus

Dirk

Roos zei

I look forward to hearing more of your exciting stories, xxx