zaterdag 23 januari 2010

Opa's Day...

23/01/1923 - 22/12/2009
Vandaag is het Opa's Day ! Geen vaderdag of moederdag, niets commercieels, geen kleffe kadootjes, maar gewoon de verjaardag van mijn allerliefste opa ! Vorig jaar, net na zijn overlijden, besloot ik al deze dag uit te roepen tot de enige echte Opa-Day, want als er iets of iemand is die zo'n feestdag verdient, is het wel opa Toon !
Meer dan een jaar na zijn overlijden is hij op elk feestje nog meer dan aanwezig, misschien niet fysiek, maar niet zelden denken we terug aan alle gezellige momenten, waarbij opa's vaak vrij zelfrelativerende humor zorgde voor een schaterlach, waarbij hij écht kon genieten van het samenzijn met de familie, van zijn babbeltje, van de zon, van...
Het fotootje hiernaast werd genomen op onze zomerBBQ 2008, de laatste BBQ waarbij we opa en oma mochten trakteren op lekkers in onze tuin ! Samen met Corry en Harry op uitstap naar het verre Deinze, opa voorin babbelend over het verkeer dat zoveel veranderd én vooral versneld was (Jeez, regel 1 van opa's Verkeersreglement toen hij één van de eerste keren met mij mee "durfde" te rijden: "voor vrachtwagens moet je ontzag hebben Fleur!"), oma op de achterbank druk Corry bijkletsend over de laatste roddeltjes van de buurt... ze kwamen (en komen nog steeds) altijd "goed op tijd" want het is toch wel handig als Dirkie nog wat tips kan krijgen bij het aansteken van de BBQ... en voor een aperitiefje met Paula natuurlijk, want even bijkletsen met zijn grote vriendin nét voor de hele bus Vlaeminckjes toekomt, daar had opa altijd wel zin in !
Gelukkig is opa's leven tot bijna op het laatst één groot feest geweest, waarbij we allemaal nog intens genoten hebben van hun 60jarige bruiloft in november vorig jaar, georganiseerd door Peter en Ton, met een schone fotopresentatie ter plaatse als overzicht van hun goedgevulde leven ! Opa heeft genoten van élke minuut !
En vandaag, op zijn verjaardag, probeer ik een beetje van zijn "genieten" over te nemen,... voor vanavond lekkere hapjes voor een avondje met de vrienden, nog een keertje bladeren in hun album, een kaarsje om t gezellig te maken... Niets commercieels, niets overdadigs, maar wel een absolute Opa-Day ! Ik wens iedereen vandaag een zalige "Opa-Day" vol plezier en genot met de kleine dingen des levens ! Tomorrow is another day, maar let's celebrate life 2day... Ik drink er vanavond eentje op jou Opa Toon !

4 opmerkingen:

Sander & Liesbeth zei

Ja, ik heb ook zeker gedacht aan zijn verjaardag gister(vrijdag)avond (dan start de 23ste bij jullie immers). Ik zal vanavond ook een borreltje op zijn verjaardga drinken! Sterkte en groetjes.

Ton zei

Heel mooi gevoel, heel mooi (en recht uit het hart) opgeschreven!

Margot zei

daar krijg ik het warm van! ;-)

Anoniem zei

we zijn hem nog niet vergeten
mooie tekst fleur