vrijdag 8 januari 2010

London Time(s)...

Gisterenmorgen om 05h00 opgestaan om samen met vriendinnetje Kristel London voor één dag onveilig te gaan maken ! En dat is gelukt, meer dan dat we ooit hadden durven hopen...
Na een ijzig ritje naar het station, net op tijd op de trein naar Brussel Zuid gesprongen om een half uurtje later, gezegend met croissants, in te checken voor een dagje London H/T met de Eurostar, die geweldige trein die al zovelen rond de Kerst had teleurgesteld in hun vakantieplannen, maar die ons deze vroege morgen bijzonder gunstig gezind leek te zijn. Precies op tijd vertrok hij, met gezwinde vaart, richting Noord-Frankrijk, alwaar ons na enkele 'technical tests' groen licht werd gegeven voor een ritje door de Tunnel linea recta naar de andere kant van het kanaal... We hoorden de sneeuw en het ijs in de tunnel door de snelheid eraf glijden de sporen op, wisten wij veel dat datzelfde ijs de trein die ons een ruim uur later volgde voor uren stil zou zetten op het spoor...
Anyway, met een klein half uurtje vertraging omdat de trein op Engels gedeelte door het "slechte" weer (hoe bedoelt u ? het was schitterend weer in London City) slechts 170km/u kon rijden ipv de normale 300km/u om 8h30 aangekomen voor wat beloofde een schitterende shopping day te worden... Koffietje, winkeltje, lunchke én een héél onverwacht telefoontje van mijn liefste die mij vroeg of ik goed en wel van de trein was geraakt, nog een resem winkeltjes en een hele hoop uurtjes later besloten we veiligheidshalve toch maar op tijd naar het station terug te gaan om te kijken of alles terug OK was met de trein én om indien mogelijk voor de zekerheid maar een trein vroeger naar huis te nemen,... Wat een optie leek, bleek al gauw de enige realiteit ! Tickets werden omgeruild en herpland, gezien de laatste trein naar Brussel instant werd geannuleerd én zo vertrokken we plots met de voorlaatste trein, een half uur eerder dan voorzien om niet minder dan bijna 5 uur later terug voet te zetten aan Belgisch perron... Een helse treinrit, waar onze oren gedurende de hele tijd afgezien hebben niet van de kou, maar wel van een volledig zelfingenomen Aalsters Duracell-konijn die enkel 15sec zijn mond hield om niet over zichzelf te praten wanneer hij zijn gesprongne lippen moest inbalsemen... Niettemin hebben we mede daarom in een deuk gelegen, vooral medelijden hebbend met zijn minstens even nuffig vriendinnetje die maar moest samenleven met zo'n geweldige man... besluitend dat we toch wel erg naar onze eigen man verlangden,... Je zal er maar zelf (bewust?) voor gekozen hebben om hier mee samen te leven... Sister, wake up and smell the coffee !
In Brussel dan nog een kleine eindsprint om toch nog veilig thuis te raken, gezien de Eurostar voor de uitstap nog een ultieme uitdaging had voorzien in de vorm van vastgevroren deuren zodat uitstappen onmogelijk was op de normale weg ! De perfecte afsluiter van een meer dan geslaagde dag !
Voor volgend jaar besloten dat we 1) wat later op het jaar terug zullen keren, 2) vergezeld door onze lieve mannen om 3) ons een alibi te geven om toch naast de winkels ook een beetje aan cultuur te doen, want eerlijk is eerlijk: we schamen ons dîep dat we niet eerder dan dat het alweer donker was ons eerste en enige cultureel hoogtepunt in de vorm van Piccadilly Circus hebben bezocht! Eindconclusie : It was a delicious shopaholicious day in London but God it feels great to be back at home !

3 opmerkingen:

Ton zei

Ontbreekt er nog maar aan dat aan het einde van deze avontuurlijke dag het geld ook nog op was. O geheiligd plastic, de kredietkaart doet ons allen toch telkens weer het hoofd boven water houden!

Maar wat hebt ge nu eigenlijk zoal gekocht?

Ton zei

Heb je bij dit soort vertragingen eigenlijk geen recht op gehele of gedeeltelijke terugbetaling van uw ticket? Bij Thalys is het b.v. 50% terugbetaling bij vertraging over een half uur en zelfs 100% (van de enkele rit) bij vertraging over een uur. Toch eens goed informeren!

Anoniem zei

wat leuk die
reizen naar londen
gelukkig hebben jullie ondanks alles wel een mooie
dag gehad