zondag 6 december 2009

When 2 became 3... Sinterklaas in Oudtshoorn !

Gisteren rond de middag op George Airport in Mossel Bay hebben we mijn allerliefste vader opgehaald om ons voor het weekend te vergezellen hier in Oudtshoorn en samen Sinterklaas te vieren… En dat hebben we gisterenavond dan ook gedaan, met gedichten en al, en natuurlijk met een voor elkaar gekocht kadootje, al moeten we eerlijk toegeven dat de pepernoten ontbraken, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de overdadige aanwezigheid van zwarte pietjes… Hihi ! Voor zij die het nog niet wisten, minder dan een week voor ons vertrek naar Zuid-Afrika kregen we paps aan de lijn, die ons meedeelde dat hij ons en onze reisperikelen op de voet zou volgen, erg letterlijk dan, en wel ter plaatse… gezien hij voor zijn werkgever Atos een tijdje een opdracht zou gaan uitvoeren in Jo’burg nog wel ! Het weekend nadat wij vertrokken zijn, is ook hij op het vliegtuig gestapt en sindsdien geniet hij net als wij van dit prachtige land, al moet er natuurlijk wel bijgezegd worden dat het “werkend” toch wellicht niet helemaal hetzelfde is… Bon, ons reisplan voor vertrek aan de oudertjes doorgestuurd, kwam al snel het voorstel om samen dan maar een weekendje door te brengen, om van de unieke gelegenheid gebruik te maken, en aldus werd besloten dat Sinterklaas met zijn drietjes werd gevierd! Paps boekte een kamer in dezelfde B&B in Oudtshoorn en sinds gisterenmiddag zijn we samen “on route” ! Hij heeft goed weer meegebracht, wij de auto en het programma en na een zonovergoten lunch met krakend verse vis in Mossel Bay hebben we gisterenmiddag de kust opnieuw verlaten en zitten we nu in de struisvogelstad van de wereld, Oudsthoorn, nog ruim een 400-tal kilometers verwijderd van Kaapstad, aan het einde van de Tuinroute, maar aan het begin van de minstens even veelbelovende Wine Lands, die we vanmiddag en morgen, onderweg naar Kaapstad, nog uitgebreid willen verkennen… Vanmorgen gaan we nog naar een heuse Ostrich Farm met zijn drietjes om daarna terug richting vlieghaven te trekken op zijn gemak, papsie terug van de grond te krijgen om daarna onze tocht door de Kleine Karoo verder te zetten naar Robertson, onze eindbestemming voor vanavond, midden tussen de wijnen ! Daar verblijven we voor de tweede keer in een Belgische B&B die ons hopelijk ook van nog wat bruikbare tips kan voorzien voor menig kelderbezoek. Daar zal ook mijn Sint-kadootje; namelijk de nieuwste versie van de Almanak van Zuid-Afrikaanse wijntjes van pas komen… Gisterenavond in een deuk gelegen toen bleek dat wij voor hem precies hetzelfde boekje gekocht hadden: zouden we familie zijn OF elkaar gewoon héél goed kennen ?

3 opmerkingen:

Ton zei

Een heel bijzondere ervaring, Sinterklaas met z'n drietjes in Zuid-Afrika. Zo zit je met z'n allen op Texel, vijf maanden later is het ineens de Westkaap-provincie!

Heerlijk springbok, struisvogel en traditioneel Afrikaanse pudding gegeten ... zowaar met een vleugje speculaas en pepernoot. Ik zeer het: het smaakte er werkelijk naar!

Nog hele fijne dagen toegewenst tussen de wijnen en in Kaapstad. Ik zorg intussen wel ervoor, dat de telefoons van MTN blijven werken.

Liefs, T

Anoniem zei

de sint heeft dus
voor een leuke verassing
gezorg
zo zie je maar
wat is de wereld klein
geniet nog van jullie laatste
dagen in de zon

Anoniem zei

Het is maar waar je voor kiest!!!
Het is net als een Kerst in een warm land!!! Het zou mij niet zo leuk lijken, maar dan toch...
Ik heb begrepen dat jullie genoten hebben en dat is het belangrijkste.

Wij hebben het in een regenachtig Belgie gevierd.
Minder warm maar beregezellig.

Genie nog van jullie laatste Zuidafrikaanse dagen.

Corry.