zaterdag 27 september 2008

It has been a beautiful day...

Hallo allemaal ! Hier zijn we weer, deze keer vanuit de States...
Nadat we bij Liesbeth en Sander vertrokken waren gisteren hebben we nog een superlange, maar geweldige dag gehad ! Het is ons eindelijk gelukt om twee beren te spotten: een échte grizzly gewoon naast de weg in Waterton Lakes National Park aan de Canadese kant...

én luttele uren na ons bezoekje aan de Amerikaanse douane (binnen een kwartiertje buiten, een aantal prachtige stempels rijker én twaalf dollar armer) én na een geweldige regenbui een supergrote black bear die besloot ons eens van naderbij te komen bekijken... Jaja, we zijn wijselijk de auto niet uitgekomen, al hadden we daar achteraf wel spijt van, we hadden nog wel wat meer fotootjes willen maken...

Gisterenavond laat dan een motelletje gezocht in de buurt van de ingang van het Glacier Park, want de weg erdoor heen bleek gesloten,... én dus moesten we een héél eind om... Maar dat heeft er ons niet van weerhouden om vanmorgen te gaan hiken naar Hidden Lake, een tip die we gisteren tijdens een gesprekje met de échte pro-fotografen gescoord hadden, samen wachtend op de zonsondergang... alhoewel het een uitputtende hike was, was het super de moeite ! En nu zijn we na een lange rit van maar liefst 5 uur hier dankzij een Manager's Special beland in een superdeluxe King Suite met jacuzzi voor de luttele prijs van maar 100 USD... Mijn ventje ligt al te dobberen, ik kan niet wachten om hem te gaan vergezellen !

Meer nieuws en nieuwe fotootjes volgen ongetwijfeld de komende dagen ! Dikke kus, Fleur

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Eindelijk hebben de beren zich dus toch in al hun schoonheid vertoond! Hadden jullie wel altijd een pot honing bij om ze te lokken?

In die King's Suite (Manager Special) zou ik lekker één of twee nachtjes langer blijven, zo'n luxe is natuurlijk ook wel heerlijk om weer eens fijn energie op te doen! Tenslotte zijn alle grote steden zoals Seattle en Vancouver ongeveer gelijk, en moet je die met een dag elk wel kunnen afdoen.

Tenzij natuurlijk de credit cards in de zak branden, en er nog ouderwets geshopt moet worden ... The global village is natuurlijk nog niet tot daar doorgedrongen, zodat wat je daar in de winkels vindt, hier bij ons met geen mogelijkheid verkrijgbaar is ...

Over een week is het allemaal weer ten einde, en staat jullie speciale Schipholchauffeur op jullie te wachten. Houd er rekening mee dat in het Belgenland op maandag 6 oktober een algemene vervoersstaking gepland staat, treinen en bussen zullen niet of zeer beperkt rijden, en het zal dus wel weer verkeerschaos geven ...

Ik wens jullie een heerlijk weekend daar helemaal noordwest in de United States of nu nog Bushy-Bushy-land (maar straks hopelijk Obamia). - T

Anoniem zei

Hallo schatten,

Wat een leuke foto's van die beren!!! Je kunt jezelf het niet voorstellen dat je die bruine doerakkers zo maar kunt tegenkomen!! Heel mooie foto's!!

En wat een verwennerij!! En een luxe. Je zou inderdaad daar willen blijven om te relaxen, maar er resten nog wat dagen!!

En wat die eerdere reactie op jullie blog betreft: blijf mar lekker thuis werken dan die maandag. de jetleg zal wel toeslaan, maar zo ver is het nog lang niet!!

Dagen van genieten volgen...
Doe nog indrukken op en probeer die dan op ons door jullie foto's over te laten komen. We genieten van jullie verhalen en de foto's.

Zoals al eerder opgemerkt: wij willen wel een albumpje voor de Kerst.
( brutaal he, zeker met die beren... )

Lieverds, het is nu bijna half acht in de ochtend hier, en ik ga aan de slag.

Veel vakantiegenot, en veel liefs,

Mamsie.

Anoniem zei

Toch tussendoor ook even wat nieuws uit West-Europa. De financiële crisis slaat ook hier ongenadig toe. Eerst is de Fortis-groep aan de beademing gelegd, gisteren was ook Dexia aan de beurt.

Twee berichten ...

BRUSSEL - Topman Axel Miller van de Frans-Belgische bank Dexia heeft dinsdag zijn ontslag aangeboden. De voorzitter van de raad van bestuur, Pierre Richard, deed hetzelfde. Dat meldt de Vlaamse omroep VRT dinsdag.

Het ontslag komt nadat de Franse, de Belgische en de Luxemburgse overheid dinsdag besloten samen met belangrijke aandeelhouders 6,4 miljard euro in de bank te steken. Maandag was het aandeel Dexia op de Belgische beurs met 30 procent gezakt. De handel werd dinsdag voor de opening van de beurs stilgelegd. (ANP)

BRUSSEL - De Frans-Belgische bank Dexia krijgt miljarden steun van de overheden van België, Frankrijk en Luxemburg. In samenwerking met belangrijke aandeelhouders voorzien zij de bank van 6,4 miljard euro.

De Belgische overheid zal samen met Belgische aandeelhouders 3 miljard euro investeren in de bank. De Franse overheid stelt 1 miljard euro beschikbaar, de Franse staatsbank Caisse des Dépôts voorziet Dexia van 2 miljard euro. Luxemburg komt met 376 miljoen euro over de brug.

Volgens een verklaring van de Franse president Sarkozy krijgt de Franse overheid samen met staatsbank CDC door de ingreep een belang van minimaal 25 procent in Dexia, één van de grootste financiële instellingen in Europa. De bank heeft 5,5 miljoen klanten in onder meer België, Luxemburg, Slowakije en Turkije. Dexia is niet actief in Nederland, na problemen met aandelenlease.

De maatregel volgt op de ingreep van de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse overheid bij Fortis. De Belgische premier Yves Leterme noemde de situatie bij Dexia gisteren 'minder erg' en 'fundamenteel anders' dan bij Fortis. De handel in het aandeel Dexia werd vanochtend voor de opening van de handel op beurs in Brussel stilgelegd. (HET PAROOL)

Ja, ja, het is me allemaal wat. Stel je niet al teveel voor van de aandelenkoersen bij terugkomst. Maar verder leven we nog ...

Hebben jullie het fijn?

Liefs, T

Anoniem zei

Ik hoop dat alles is inorde met jullie.