donderdag 13 maart 2008

Voor u getest : Lunch at Café Barnabé

Afgelopen dinsdag had ik het plezier om samen met Jan, jongggepensioneerd en wél (amper een tweetal maanden in dienst mocht ik mijn eerste farewell-speech al schrijven...) en enkele collega's te gaan lunchen in Café Barnabé, op het hoekje van de Koningstraat en de Leuvenseweg, dichtbij het parlementsgebouw, het Koningsplein en het Warandepark, allen ontworpen door de Franse architect Barnabé Guimard.
Barnabé is "much more" dan de naam doet vermoeden : niet zomaar een café, maar eerst en vooral een brasserie waar men de betere klassieke Franse brasseriekeuken kan nuttigen, naast tal van suggesties en échte Vlaamse (lees: Belgische) gerechten zoals stoverij, américain tartare (vers aan tafel bereid) en het meer traditionele Koninginnehapje oftewel vidé.
Nu ja, gezien de altijd boeiende reisverhalen van vriend Jan (als er ééntje is die een voorbeeld is hoe iemand van zijn pensioen kan genieten) was iedereen in een toch wat meer avontuurlijke bui, hetgeen resulteerde in een ware feestdis : drie grote salades van geitenkaas met noten, één Rigatoni Barnabé (met pancetta, sjalotjes, courgette en verse parmezaan) voor ondergetekende en één Salade Barnabé met heerlijke plakjes foie gras voor onze andere nestor Johan. De meningen waren onverdeeld enthousiast, zowel over het eten als over het begeleidend Australisch wit ! Alhoewel het interieur (wél héél saai) en de bediening (de lieve Franse dame die een eerste poging deed, stuurde al snel een Vlaamse collega) zeker nog voor verbetering vatbaar zijn, is het al bij al toch altijd genieten als je in aangenaam gezelschap van al dat lekkers mag genieten ! Dat Jantje nog maar vaak mag langskomen... we zullen denk ik met plezier naar Barnabé terugkeren...

Geen opmerkingen: